Over og ut for særkretsene?

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 29. Nov 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Idrettsstyret har nedsatt et Moderniseringsprosjekt som nå har levert forslag til endringer i organiseringen av norsk idrett.

Det overordnete målet med arbeidet er å sørge for mest mulig ressurser til aktivitet gjennom en medlemsstyrt, effektiv og endringsdyktig organisasjon.

NIF legger opp til en bred høringsrunde med frist for tilbakemelding 9. desember.

Det kan absolutt diskuteres om forslagene som nå foreligger er i samsvar med målsettingen. En konsekvens kan f.eks. bli at arbeid som i dag utføres på dugnad av tillitsvalgte i kretsene, i framtida må utføres av ansatte i forbundet. En annen konsekvens er at det ikke lenger vil komme økonomisk stønad fra kretsen til lokale/regionale arrangementer, og tilsvarende at kretsen heller ikke vil kunne yte reisestønad til f.eks. fellesreiser til HL/OLL o.l.

Det vil heller ikke finnes noen krets som kan ta seg av f.eks. premiering i pokalkamp og sprintcup i Bergensregionen, slik vi fram til nå har vært vant til. Dette fordi forslaget forutsetter at de nye regionale utvalgene som evt. skal erstatte dagens kretser ikke skal ha sin egen selvstendige økonomi. Tilsvarende vil da disse regionale utvalgene heller ikke kunne bidra økonomisk til premiering i områderankinger og områdemesterskap.

Er dette hensiktsmessig for oss?

Hvis dette er hensiktsmessig for orienteringsidretten, er det hensiktsmessig med regionale utvalg som skal dekke et område som er større enn dagens krets, eller er det mer hensiktsmessig med slike utvalg som i geografisk størrelse samsvarer med, eller som kanskje er mindre enn dagens kretser? Hvor stort er egentlig et hensiktsmessig "aktivitetsområde" for f.eks. løpskaruseller, områderankinger og områdemesterskap, hvis vi da fortsatt skal ha lokale/regionale løpskaruseller, områderankinger og områdemesterskap? Har vi evt. tro på at forbundet sentralt i framtiden skal organisere slike lokale løpskaruseller m.m.?

Høringsdokumentet fra idrettsforbundet kan du lese her.

Presentasjonen som ble gitt på orienteringskretsledermøtet 16.november kan du se her.

Mener du og din klubb at dette er fornuftige endringer som vil gjøre norsk orienteringsidrett mer effektiv og hensiktsmessig organisert, eller mener du at det er helt andre grep som bør gjøres for å imøtekomme et slikt mål? Innspill kan sendes NIF innen 9.desember 2018.

HOK vil diskutere saken på sitt styremøte 3.desember, og NOF vil sende eget høringsinnspill innen fristen 9.desember. Forslag til dette høringsinnspillet er sendt ut på e-post til klubbene i HOK i dag. Har klubbmedlemmene eller klubbene i HOK innspill som de ønsker at HOK skal spille videre til NOF eller NIF, ber vi om at disse innspillene meldes inn til kretsleder Valentina Dimitrova snarest, og så langt mulig innen mandagens styremøte.

Litt fra orienteringskretsens snart 80 år lange historie finner du her. Er kretsen kanskje historie allerede i 2020, og blir hovedtemaet på orienteringskretstingene i 2019 og 2020 hva vi skal gjøre med kretsens opparbeidede egenkapital og fond, heller enn fokus på hvilke lokale aktiviteter vi hvordan skal bidra til?

Kretsens regnskap for 2017 finnes her. I den grad kretsen har "administrative" kostnader, er dette kostnader som kretsen vurderer vil påløpe også i framtiden (kostnader til arrangement av lokale lagledermøter m.m.) (posten "Div.adm.kost" er felleslisensen på Brikkesys, som egentlig ikke har noe med administrasjon å gjøre). Samtidig vil et regionalt utvalg uten selvstendig økonomi ikke ha anledning til å ha egne lotteriinntekter, noe som for Hordaland sitt vedkommende i praksis vil medføre en reduksjon i inntekter til orienteringsidretten på ca. kr. 75.000,- pr. år. For orienteringsidretten samlet vil kostnadene øke, fordi oppgaver som i dag utføres av tillitsvalgte i kretsen, i framtiden vil måtte utføres av ansatte i forbundet. Hvor stor kostnadsøkningen vil bli, vil avhenge av framtidig arbeidsfordeling mellom forbund og utvalg, men i alle fall alt som har med økonomistyring å gjøre, vil måtte gjøres på forbundsnivå, så lenge utvalgene ikke skal ha sin selvstendige økonomi.




Årets kretsløp 2018

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 2. Nov 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Som i fjor, da tittelen for årets kretsløp gikk til Odda 2-dagers, ønsker kretsen også i år å gjennomføre en kåring av "årets kretsløp". Les mer under og legg inn din stemme!

Kretsløpssesongen er over, og mange timer er tilbrakt i terrenget gjennom året. HOK ønsker å gjøre litt ekstra stas på de arrangørene som gjør "det lille ekstra" for å gi deltagerne en god opplevelse. Kretsen har ingen vurderingskriterier som ligger til grunn siden det er du som vet best hva som er viktig for deg.
Eksempler kan være gode løyper for de yngste, fint terreng, god tilrettelegging av arenaen eller stort utvalg i kiosken. Legg gjerne også inn en kommentar på hvorfor du har stemt.

Din stemme legger du inn her.

Vinneren kunngjøres på HOK-tinget på nyåret.

Løpene som er med i tittelkampen er årets 7 K-løp i Hordaland, inkl. Kompisstafetten (som ved en feil lå i den reviderte terminlisten som nærløp, men som faktisk var K-løp). NA-løpene (Bergen Sprint Camp, Fjord-O og Vestlandsmesterskapet) er ikke med i tittelkampen.




"Ungdommens aften" med burger og bowling

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 18. Okt 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Kretsen inviterer alle ungdommer i aldersgruppen 13-20 år til "Ungdommens aften” fredag 30.november 2018.

Tid: 1730 - 2000
Sted: Ytrebygda i Bergen
Påmelding innen 22.november

Mer info og lenke til påmelding her.




Kompetansehelg 17.-18.november - deltakarstønad frå HOK

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 16. Okt 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Helga 17.-18.november arrangerar NOF kompetansehelg på Gardermoen.

Detaljinfo om alle alternative tilbod under kompetansehelga 17.-18.november på Gardermoen, med lenke til påmelding m.m., finn du her.

Det er mange gode tilbod å velje mellom, og vi oppfordrar til stor deltaking frå klubbane i kretsen. Påmeldingsfristen er forlenga til 2.november.

Stønad til deltakarar frå 25 år og oppover:
Kretsen gir reisestønad med kr. 350,- pr. deltakar og dag. Ein HOK-deltakar som deltek både 17. og 18.november vil altså utløyse kr. 700,- i stønad til klubben, medan deltaking ein av dagane vil utløyse kr. 350,- i stønad til klubben.

Stønad til deltakarar opp til og med 24 år:
Kretsen gir reisestønad med kr. 500,- pr. deltakar og dag. Ein HOK-deltakar som deltek både 17. og 18.november vil altså utløyse kr. 1.000,- i stønad til klubben, medan deltaking ein av dagane vil utløyse kr. 500,- i stønad til klubben. 

Utbetaling av stønad
Utbetaling av stønad vil skje på etterskot direkte til klubbane, basert på faktiske deltakarlister.




3 søskenpar på topp

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 1. Okt 2018

BrageBirk.jpgMariRune.JPGpost3.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Årets HOK-ranking ble avsluttet med finale i jomfruelig terreng i Åsane i Bergen i går, og blant årets 18 HOK-rankingvinnere finner vi ikke mindre enn 3 søskenpar!

Tora Aasheim Nymark (artikkelbildet) var en av de som ledet sin klasse før finalen, som løp i ledertrøye i finalen, og som sikret seieren i finaleløpet. Øvrige rankingvinnere i pokalklassene ble Stian Rykkje, Mari Fjellbirkeland Johannesen, Birk Bell Lysaker, Hedda E. Eikanger, Brage Bell Lysaker, Christiane Trösse og Rune Nygaard.

Disse 18 vant årets HOK-rankingklasser (poengsum i parantes og pokalklassene er uthevet):
H15-16: Birk Bell Lysaker, Fana IL (5.000)
H13-14: Brage Bell Lysaker, Fana IL (5.000)

D11-12: Tonje Rykkje, Varegg Fleridrett (5.000)
D17-18: Tora Aasheim Nymark, Varegg Fleridrett (4.990)
D50-: Lise Christensen, TIF Viking (4.972)
H19-: Rune Nygaard, IL Gular (4.954)
H17-18: Stian Rykkje, Varegg Fleridrett (4.936)
D15-16: Mari Fjellbirkeland Johannesen, IL Gular (4.899)

D40-: Karianne Strømme, Varegg Fleridrett (4.892)
D60-: Nina Soligard, Bergens TF (4.880)
H50-: Ronny Rykkje, Varegg Fleridrett (4.840)
H70-: Per Vold, Fana IL (4.781)
H60-: Svein Linga, IL Gular (4.548)
D13-14: Hedda E. Eikanger, IL Gneist (4.000)
H11-12: Dagfinn Gjerstad, Osterøy IL (3.969)
D70-: Bjørg Kocbach, Bergens TF (3.930)
H40-: Sveinung Rykkje, Varegg Fleridrett (3.806)
D19-: Christiane Trösse, Varegg Fleridrett (3.000)

I flere av klassene var det meget tett kamp om seieren, minst var seiersmarginen i D70-, der Ingjerd Sognnæs manglet ett fattig poeng på seieren. Her finner du de komplette resultatene fra årets HOK-ranking.

BrageBirk.jpg
Ett av søskenparene som vant årets HOK-ranking, er Fanaguttene Brage Bell Lysaker (H13-14) og Birk Bell Lysaker (H15-16). Begge rykker opp en klasse neste år.

MariRune.JPG
Også IL Gular hadde 2 løpere som vant rankingpokalklasser, til venstre Mari Fjellbirkeland Johannesen (D15-16) og til høyre evigunge Rune Nygaard (H19-)

post3.jpg
Her er en Fanaløper på veg i det jomfruelige orienteringsterrenget mot dagens høyestliggende post.

Resultatene fra årets HOK-rankingfinale finner du her.




15.plass i NM junior stafett

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 23. Sep 2018

IMG_7658.JPG

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

I dag ble "dag-NM"-året 2018 avrundet med NM junior stafett i Sandefjord. Varegg Fleridrett stilte 2 guttelag, som endte opp på respektive 15. og 25.plass.

Markus Kjærner-Semb var ikke snauere enn at han løp Varegg inn til ledelse ved første veksling. Stian Rykkje måtte gi fra seg noen plasser på andre etappe, og Kristian Rykkje, som også løp siste etappe under NM senior stafett forrige helg, kunne til slutt løpe inn til 15.plass, og dermed sin andre stafett-NM-plassering i topp 15 på 8 dager.

Vareggs andrelag, med Magnus Gjerstad, Mathias Rosenlund og Erik Bohne, ble nr.25.

Ut over disse 2 rene klubblagene fra Varegg Fleridrett, løp Birk Bell Lysaker (Fana IL) på et kombinasjonslag med løpere fra Nord-Norge, mens Mari Strømme Lid (Varegg), Mari Fjellbirkeland Johannesen (IL Gular) og Tora Aasheim Nymark (Varegg) dannet dagens nest beste kombinasjonslag i jenteklassen. Resultatene kommer her.

Fredag og lørdag var det individuelle løp. I fredagens Norgescupløp var Kristine Fjellanger (Varegg) best av våre, med 5.plass i D21-. Også Markus Kjærner-Semb, Tora Aasheim Nymark og Stian Rykkje var i topp 12. Det var samtidig løp for 16-årsklassene, der Birk Bell Lysaker tok 4.plass i H16. Fredagsresultatene for Hordalandsløperene finner du her.

Lørdag var det Norgescupløp, samt O-Idolfinaler. Lørdagens beste HOK-plasseringer kom i O-Idolfinalen for H16, der Birk Bell Lysaker ble nr.7 og Erik Bohne ble nr.10 (på bildet under er O-Idolguttene avbildet etter Vestlandsmesterskapet i Myrkdalen for noen uker siden). Best av de som løp i juniorklassene ble Tora Aasheim Nymark med 11.plass i D17-18 og Stian Rykkje med 17.plass i H17-18. O-Idol- og juniorresultatene for Hordalandsløperene finner du her.

I 2019 arrangeres O-Idol og NM junior stafett i Verdal i Trøndelag, og i 2020 arrangeres O-Idol og NM junior stafett i Fana.

IMG_7658.JPG

 




20 dager til finalen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 10. Sep 2018

AndDag.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

KM mellomdistanse i Fitjar var årets nest siste HOK-rankingløp. Poengene er nå klare, og kretsen ber om bistand til sjekk og kvalitetssikring, slik at vi har en 100% korrekt liste på plass foran årets HOK-rankingfinale, som arrangeres søndag 30.september i Åsane i Bergen.

I 6 av klassene synes vinneren allerede klar. Dette gjelder H17-18, H15-16, D13-14, H13-14, D11-12 og D40-. I de øvrige 12 klassene er status slik:

D19- er helt åpen, og det er mange som kan gå helt til topps. Christiane Trösse leder, og kan sikre seieren med et prikkfritt løp i Åsane.

I H19- leder Rune Nygaard, men får kamp til døra av Oskar Røen.

I D17-18 leder Tora Aasheim Nymark, men må kjempe om pokalen mot klubbvenninne Mari Strømme Lid.

I D15-16 kjemper 3 jenter om seieren. Mari Fjellbirkeland Johannesen leder, men kan passeres både av Marie Roll-Tørnqvist (artikkelbildet, foto: Lise Roll), som har løpt med ledertrøyen i de siste løpene, og av Ingeborg Rygg Eikeland.

I H11-12 står den vennskapelige kampen mellom Dagfinn Gjerstad og Andreas Strømme Lid (foto: Karianne Strømme):
AndDag.jpg

I H40- står kampen mellom hele 6 herrer (ingen nevnt, ingen glemt...).

I D50- er det en duell mellom Ingrid Sandvoll og Lise Christensen. Også i H50- er et kretsstyremedlem involvert, men ledende Torgeir Strand kommer ikke til å få flere poeng, og kan bli passert av et kobbel med hele 5 jaktende etterfølgere.

I D60- kan både Nina Soligard og Siren Greve gå helt til topps, mens det i H60- er kamp mellom trioen Svein Linga, Jan A. Solli og Jan Steineger.

I D70- står kampen mellom våre 2 D70-vinnere fra veteranmesterskapet (Ingjerd Sognnæs og Bjørg Kocbach), mens hele 4 herrer kan klatre til topps i H70-.

Teksten i denne artikkelen er basert på resultatene slik de foreligger pr. 10.september. Hvis det er feil i disse poengresultatene, kan det også vere feil i artikkelen.

Uansett, hvis du finner feil i rankingpoengene (f.eks. at du har fått dine poeng i feil klasse), må du snarest melde fra til kretsen v/ Sturle Nordeide, slik at han kan korrigere, og vi har en liste som er 100% korrekt før finalen 30.september.

De som leder HOK-rankingen i de 8 pokalklassene skal løpe med ledertrøyer i finalen.




Årets siste KM i Fitjar

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 8. Sep 2018

IMG7877.JPGIMG7838.JPGIMG7893.JPGIMG7829.JPG

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Årets trolig siste kretsmesterskap ble arrangert i Fitjar i dag. Mellomdistanse sto på programmet, og det ble kåret 5 kretsmestere fra 5 ulike klubber.

I D15-16 vant Mari Fjellbirkeland Johannesen (IL Gular), foran Ingeborg Rygg Eikeland (Bergens TF) og Kristine Bog Vikane (Fana IL). Alle de 3 medaljejentene i D15-16 ser du i artikkelbildet.

I H15-16 (bildet under) vant Birk Bell Lysaker (Fana IL), foran Erik Bohne og Oskar Madslien Steinhaug (begge Varegg Fleridrett).
IMG7877.JPG


I D13-14 gikk gullmedaljen til Helene Nysæter (Bergens TF), med sølvmedalje til Mari Fitjar Hjelle fra arrangørklubben Fitjar IL.

I H17- ble det i tillegg til pengepremie gull til Kenneth Westerheim (Stord Orientering), foran Slava Mukhidinov og Oskar Røen (begge Varegg Fleridrett). Oskar sto for dagens dobbel da han før orienteringsløpet også løp motbakkeløpet som ble arrangert fra Fitjar sentrum og opp til arena kort tid før orienteringsløpet startet:
IMG7838.JPG


I D17- ble det en yngre vinner av gullet og pengepremien, da Tora Aasheim Nymark (Varegg Fleridrett) løp seg til topps, foran veteran Rannveig Nordhagen (Fana IL) og Mariell Arntzen (IL Gneist).
IMG7893.JPG


Dagens løp var også årets nest siste HOK-rankingløp. Poengene kommer snart, og så faller de endelige avgjørelsene i årets HOK-ranking i finalen i Åsane i Bergen 30.september.

Alle resultater og løyper fra dagens løp finner du her, og så ønsker sikkert arrangørklubben velkommen til ny Møllesprint neste år:

IMG7829.JPG




KM og Kompis på Kvamskogen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 4. Sep 2018

Midtfjellet.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Helga 1.-2.september arrangerte Varegg Fleridrett og Samnanger IL kretsmesterskap langdistanse og Kompisstafetten, med gjenbruk av fjorårets NM-arena i Furedalen i Kvam.

I søndagens Kompisstafett startet 28 lag, der hele 27 av disse kom i mål uten omstart på verken 3., 4. eller 5.etappe. Les mer om årets Kompisstafett her, og se løypeleggerens bildealbum fra løpet her.

Lørdagens kretsmesterskap langdistanse samlet 143 løpere, der disse 8 ble kretsmestere i de yngste KM-klassene:
D13-14: Hedda Erica Eikanger, IL Gneist
H13-14: Brage Bell Lysaker, Fana IL
D15-16: Ingeborg Rygg Eikeland, Bergens TF
H15-16: Erik Bohne, Varegg Fleridrett
D17-18: Tora Aasheim Nymark, Varegg Fleridrett
H17-18: Scott Juvik, IL Gular (bildet over)
D19-: Christiane Trösse, Varegg Fleridrett
H19-: Rune Nygaard, IL Gular

I de eldre klassene noteres KM-titler til både Bergens TF, Fana IL, IL Gneist, Osterøy IL og Varegg Fleridrett.

Komplette resultater og alle løyper fra lørdagens kretsmesterskap langdistanse finner du her.

Lørdagsløpet var også HOK-rankingløp, og HOK-rankingen fortsetter førstkommende lørdag i KM mellomdistanse i Fitjar. Stillingen i HOK-rankingen finner du her, og påmelding til løpet i Fitjar gjør du her.

Kart fra et tidligere løp i området der årets KM mellomdistanse arrangeres finner du under, og det kan altså forventes nok et kretsmesterskap i fartsfylt terreng, noe vi ikke alltid har i våre lokale løp:
Midtfjellet.jpg




Birk, Erik og Mari til O-Idol

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 3. Sep 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Kretsen gjorde søndag sitt uttak til årets O-Idol, som går av stabelen lørdag 22.september i Sandefjord i Vestfold.

I H16 har vi tatt ut Erik Bohne (Varegg Fleridrett), med Oskar Madslien Steinhaug (også Varegg Fleridrett) som reserve. I tillegg har NOF tidligere tatt ut Birk Bell Lysaker (Fana IL)

I D16 har vi tatt ut Mari Fjellbirkeland Johannesen (IL Gular), med Eirunn Husby Nordstad (Varegg Fleridrett) som reserve.

Vi gratulerer, og ønsker lykke til i Vestfold. Uttatte løpere må selv melde seg på.

Kretsens uttakskriterier og mer om O-Idol finner du her.

Dersom en av de som kretsen har tatt ut må melde forfall, må melding gis umiddelbart til både Arne Johannesen og den uttatte reserven.

Arne Johannesen er kretsens reiseleder til årets O-Idol, og hver uttatt løper som starter i O-Idol vil motta en stønad fra kretsen på kr. 1.000,-. Stønaden utbetales til løperens klubb etterskuddsvis. Løpere i aktuell aldersgruppe (16-20) som er i Sandefjord, men som ikke har eget klubblag til NM junior stafett, som arrangeres dagen etter O-Idol, bes også om snarest å kontakte Arne Johannesen for evt. samordning av stafettlag på tvers av klubbene i kretsen.

Årets 15-årsklasse kan se fram til neste års O-Idol, som arrangeres i Verdal, mens årets 14-årsklasse kan fokusere mot O-Idol 2020, som arrangeres i Fana. Herunder må både disse 14-åringene og eldre løpere, som er aktuelle for NM junior stafett og/eller Norgescup i 2020, merke seg hvilket terreng som er sperret for trening.




Lokalt løypeleggerkurs

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 29. Aug 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Etter forespørsel fra flere klubber arrangerer kretsen i høst og vinter lokalt løypeleggerkurs.

Kurset går over 2 kvelder på Voss, og første kurskveld er torsdag 27.september.

Les mer og meld deg på her innen 10.september.

Kurset er sterkt subsidiert av kretsen.

Om det i høst/vinter også blir lokalt trener-1-kurs, avhenger av responsen på denne henvendelsen fra forbundet sentralt.




O-trollsamling i Bergen 15.september

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 28. Aug 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Etter flere år uten at kretsen har arrangert O-trollsamlinger i Bergen, er vi nå tilbake, med dagssamling på Siljustøl i Ytrebygda 15.september (OBS: STEDET ER ENDRET IFT INNBYDELSEN!!!)

Samlingen er for alle rekrutter født i årene 2006-2012, uansett om rekrutten er
helt fersk med orientering, eller har holdt på en stund.

Mer informasjon og påmelding her.




HOK-dominans i eget Vestlandsmesterskap

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 27. Aug 2018

IMG_7658.JPGIMG_7639.JPGutsikt.jpg4jenter.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

HOK tok 25 av 34 vestlandsmesterskapstitler da IL Gular arrangerte årets Vestlandsmesterskap i nytt terreng i Myrkdalen i Voss.

Det var ingen stafett i årets Vestlandsmesterskap, som ble arrangert med individuell mellomdistanse lørdag og individuell langdistanse søndag. Arrangementet hadde fortjent langt flere enn de ca. 200 løperene som deltok, de fleste av disse fra arrangørkretsen.

5 HOK-løpere tok mesterskapstitler både lørdag og søndag. Disse er:
D17-18: Mari Strømme Lid (Varegg Fleridrett)
D19-20: Ida J. Aadland (Samnanger IL)
D40-: Randi Hole (Bergens TF)
H50-: Tom E. Eikanger (IL Gular)
D70-: Ingjerd Sognnæs (Bergens TF)

I D21- vant Christiane Trösse (Varegg Fleridrett) på lørdag og Annemarie B. Aarnes (Fana IL) på søndag.

I H21- vant Oskar Røen (Varegg Fleridrett, i midten på artikkelbildet) lørdag, mens Rune Nygaard (IL Gular, til venstre på artikkelbildet) vant søndag.

Lørdag vant Kristian Rykkje (Varegg Fleridrett) H17-18, mens Brage Bell Lysaker (Fana IL) vant H13-14. I 15-16 vant Erik Bohne (Varegg Fleridrett, til venstre på bildet under) lørdag, og Birk Bell Lysaker (Fana IL, til høyre på bildet under) søndag:
IMG_7658.JPG

I tillegg til Hordalands 25 mesterskapstitler, ble det 5 titler til Sogn&Fjordane og 4 titler til Rogaland. De 25 titlene til Hordaland fordeler seg med 6 hver på Fana IL og Varegg Fleridrett, 5 til Bergens TF, 3 til arrangørklubben IL Gular, 2 hver til Askøy OL og Samnanger IL, og 1 til TIF Viking.

Komplette lørdagsresultater finnes her, og komplette søndagsresultater finnes her.

Svein Linga hadde både synfart og tegnet kartet og lagt løypene i skrålia lengst vest i Myrkdalen, ett kart der vi er helt sikre på at IL Gular vil arrangere flere flotte løp i årene som kommer.
IMG_7639.JPG
Skrått også på arena.

utsikt.jpg
Flott utsikt fra arena, men det som opptar O-løpere som nettopp har kommet i mål, er noe helt annet...

4jenter.jpg
Hoppende glade 15-16-jenter.




Nye ledertrøyer i HOK-rankingen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 27. Aug 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

De nye ledertrøyene til bruk i HOK-rankingen er nå ankommet. Disse trøyene skal bæres i HOK-rankingløp av de 8 som til en hver tid leder HOK-rankingen i hver av klassene 13-14, 15-16, 17-18 og 19-, fra og med løpet på Kvamskogen 1.september.

Normalt vil løperene som skal bære disse trøyene kunne hente disse i løpssekretariatet, der trøyene også skal leveres tilbake etter løpet, for vask og ny utdeling på neste HOK-rankingløp. Vi håper at vi har tilstrekkelig utvalg i størrelser til at alle de 8 som i hvert løp skal bære en trøye finner en som passer i trøyekassen.

Årets resterende HOK-rankingløp er:
KM langdistanse i Kvam 1.september
KM mellomdistanse i Fitjar 8.september
HOK-rankingfinalen i Bergen 30.september

HOK-rankingstillingen finner du i rammen under "Serier" i Eventor for hvert av disse løpene, evt. kan du trykke f.eks. her.
 




Forslag til kretsledermøtet?

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 7. Aug 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Kretsledermøtet 2018 arrangeres på Gardermoen i november.

Kretsledermøtet skal vedta regler som angår arrangementer innen o-idretten og forutsetningene for slike arrangementer, med unntak av hvilke NM og likeartede løp som skal arrangeres. Et mindretall på minst 1/3 av de stemmeberettigede kan bringe saken inn for forbundstinget til endelig avgjørelse.
Kretsledermøtet skal videre drøfte aktuelle saker og kan vedta henstillinger og gi forbundsstyret råd i de saker det ønsker.

Forslag til kretsledermøtet kan fremmes av forbundsstyret og orienteringskretsene. Dersom du eller din klubb har et forslag som du mener at Hordaland Orienteringskrets bør fremme for årets kretsledermøte, bør du snarest og senest innen 19.september melde inn dette forslaget til Hordaland Orienteringskrets v/ Valentina Dimitrova og Torgeir Strand.



 




4 på premieplass og fjerdeplasser både her og der

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 5. Aug 2018

H16.jpgH15.jpgD15.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

I dag var det Hovedløp sprintdistanse i Kristiansand og VM sprintstafett i Riga, og resultatet ble 4.plasser begge steder.

I Kristiansand fikk vi 4 premievinnere (foto: Ole Tørnqvist) på dagens Hovedløp sprintdistanse.

Best av våre ble Birk Bell Lysaker (Fana IL) med 4.plass i H16, kun 11 sek. fra seier. I samme klasse ble det også premie til Erik Bohne (Varegg Fleridrett), med 17.plass:
H16.jpg

I H15 ble Andreas Dale (Bergens TF) nr.7, f.ø. den samme plasseringen som han hadde i tilsvarende disiplin i fjor:
H15.jpg

Vår eneste premievinnende jente i dag var Marie Roll-Tørnqvist (Fana IL), som ble nr.22 i D15:
D15.jpg

Dagens bestplasserte HOK-jente var Mari Fjellbirkeland Johannesen (IL Gular), som ble nr.21 i D16, men uten at denne plasseringen holdt til premie.

De 3 siste fotoene er lånt hos arrangøren, og her er alle dagens HOK-resultater fra Hovedløpet i sprintdistanse.
I Kristiansand fortsetter nå O-landsleiren fram til onsdag, med 15 utøvere og 2 ledere fra Hordaland.

I Riga var det VM sprintstafett i dag. Her ble det 4.plass til Norge, med Håkon Jarvis Westergård på 3.etappe.


 




Andreas på pallen i Kristiansand og Håkon best av de norske i Riga

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 4. Aug 2018

38411859_434274797083050_4545520909066174464_n.jpg38600844_2639657299397281_1390560593395580928_n.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

I dag har det vært både Hovedløp i Kristiansand og VM i Riga, og vi har selvsagt vært representert begge steder.

Med dagens 3.plass i H15 langdistanse kopierte Andreas Dale (Bergens TF) fjorårsplasseringen i tilsvarende disiplin.
Andreas var ikke på noen måte alene av våre om å komme på premieplass i dag, med hele 7 øvrige utøvere på premieplass ble det faktisk premie på halve Hordalandstroppen, og altså en meget sterk laginnsats:
38411859_434274797083050_4545520909066174464_n.jpg
Dagens 7 øvrige premievinnere fra HOK (i tillegg til Andreas); bak fra venstre Oskar M. Steinhaug, Erik Bohne, Brage B. Lysaker og Birk B. Lysaker, foran fra venstre Kristine B. Vikane, Mari F. Johannesen og Ingeborg R. Eikeland (foto: Ole Tørnqvist)

I morgen er det sprintdistanse i Kristiansand, og med det nye hovedløpspremiesjanser.

I dagens VM sprint i Riga ble Håkon Jarvis Westergård beste nordmann, og kvalifiserte seg med dette også til morgendagens VM sprintstafett, der han løper tredje etappe på det norske laget.

Vi ønsker lykke til både i Kristiansand og i Riga i morgen!

38600844_2639657299397281_1390560593395580928_n.jpg
Bildene av Andreas på og på veg mot dagens HL-pall er lånt fra arrangøren.




Fjord-O fra hav til fjell

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 9. Jul 2018

Eivind.jpgOskar.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Fjord-O 2018, under mottoet "Orientering fra hav til fjell", ble avrundet i strålende vær ved Korlevoll i Odda denne helgen.

Odda OL arrangerte de 2 siste løpene, med hele klubben i aktivitet på arrangørsiden. I spissen for arrangementet sto (som så mange ganger før ved storarrangementer i Odda) Eivind Tokheim, som attpåtil rundet 60 år på lørdag:
Eivind.jpg

Hordaland hadde flere løpere på start i Odda enn på de 2 åpningsløpene på Karmøy, men vi markerte oss godt også i sammendraget. Sammenlagtvinnere fra Hordaland ble:
H21-: Oskar Røen, Varegg Fleridrett (bildet under)
D17-18: Tora Aasheim Nymark, Varegg Fleridrett
H45-: Kenneth Westerheim, Stord Orientering
D50-: Birgitte Torbjørnsen, IL Gular
H50-: Tore Nymark, Varegg Fleridrett
D60-: Siren Greve, Bergens TF
D70-: Edel Slettemark, Stord Orientering
H75-: Sigvald Robberstad, Stord Orientering
H15-16B: Jørgen Westerheim, Stord Orientering
H17-B: Lars A. Een, Voss IL
D17-C: Tone Handegård, Voss IL
H17-C: Daniel Rolfsnes, Fitjar IL

De 2 gutta på artikkelbildet var ikke med på løpene på Karmøy, men vant sine respektive klasser (H15-16 og H50-) begge dager i Odda, der de samtidig kjempet en knivskarp kamp om bestetid i løype 4. Lørdag var Tom E. Eikanger (IL Gular) kjappest, med Birk Bell Lysaker (Fana IL) 2 minutter bak. Søndag var det ungdommen som slo tilbake, med en tid halvminuttet foran Tom, som igjen var 20 sekunder foran Tore Nymark, som vant H50- sammenlagt etter seier i begge løpene på Karmøy.

Komplette resultater med mye mer fra arrangementet finnes her.

Kretsen sender en stor takk til Odda OL for å ha påtatt seg dette arrangementet, som dessverre slet med å finne en god plass på sommerens terminliste. Årets Fjord-O mistet nok en del deltakere på kollisjon med andre arrangementer, bl.a. WMOC i Danmark, der Guldborg Søvik fra IL Gneist tok gull søndag.

I 2020 og 2022 går Fjord-O nord for Sognefjorden, men i 2024 regner vi med at Fjord-O er tilbake på vår side av Fensfjorden og Vikafjellet.

Oskar.jpg
 




Gode resultater i O-festivalen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 25. Jun 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Årets O-festival ble arrangert i Bærum i Akershus, med mange gode resultater for våre lokale løpere.

Blant de som løp eliteklasser, ble det seier til Kristin Löfgren Johansen (artikkelbildet) i D21-E i søndagens mellomdistanse. Andre i topp 10 denne dagen var Håkon Jarvis Westergård (nr.5 i H21-E) og Kristian Rykkje (nr.6 i H17-18E). Alle disse 3 løper for Varegg Fleridrett i Norge.

Også i fredagens sprint var Kristin på pallen, da med 3.plass i D21-E. Fredag ble Håkon nr.4 i H21-E og Kristian nr.10 i H17-18E, og også 2 øvrige Vareggløpere var i topp 10; Kristine Fjellanger nr.5 i D21-E, og Per Harald Johansen nr.9 i H21-E.

I lørdagens langdistanse var Kristian vår eneste i topp 10 i eliteklassene, med 8.plass i H17-18E, noe som betyr 3 plasseringer i topp 10 for Kristian i årets O-festival.

Her er alle våre lokale eliteresultater:
Fredag
Lørdag
Søndag

Med over 100 løpere på plass på Fornebu og ved Skytterkollen hevdet vi oss godt også i øvrige klasser. Lenke til komplette lokale resultater finnes under, men 5 løpere nevnes spesielt:
Ingjerd Sognnæs (Bergens TF) vant D70- både fredag og lørdag (og ble nr.2 søndag)
Andreas Dale (Bergens TF) ble nr.2 i H15 lørdag
Birk Bell Lysaker (Fana IL) ble nr.2 i H16 søndag
Mari Fjellbirkeland Johannesen (IL Gular) ble nr.4 i D16 lørdag
Kristine Bog Vikane (Fana IL) ble nr.5 i D15 søndag

Lokale fredagsresultater (ikke eliteklasser)
Lokale lørdagsresultater (ikke eliteklasser)
Lokale søndagsresultater (ikke eliteklasser)




Uttak O-Idol 2018

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 20. Jun 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Årets O-Idol arrangeres lørdag 22.september i Sandefjord i Vestfold.

O-Idol 2018 er for løpere født i 2002, og du kan lese mer om arrangementet her.

I tillegg til de som tas ut på nasjonal kvote, kan hver av kretsene ta ut en jente og en gutt.

Hvor stor den nasjonale kvoten blir, avhenger av hvor mange av kretsene som sier fra seg sine plasser, og hvem som kommer på denne nasjonale kvoten, avhenger av resultatene i hovedløpene og i O-festivalens mellomdistanse. Disse 3 løpene er grunnlag for rangeringen iht nasjonal kvote.

Uttak fra Hordaland Orienteringskrets til årets O-Idol vil basere seg på den enkelte løpers 3 beste "kretsvise" plasseringsresultater fra disse 4 uttaksløpene:
- O-festivalens langdistanse 23,juni (Bærum)
HL langdistanse 4.august (Kristiansand)
- DM langdistanse 26.august (Voss)
- KM langdistanse 1.september (Kvam)

HOK vil utarbeide en rangert liste over kandidater og reserver, og gi melding til de uttatte i god tid før påmeldingsfristen, som er 12.september.

O-hilsen fra aktivitetskomitéen.

Evt. spørsmål rettes til Bjørn Field.




Rankingtoppar etter vårsesongen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 11. Jun 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Gårsdagens løp i Arna var også vårens andre og siste HOK-rankingløp.

Neste HOK-rankingløp er i Myrkdalen i Voss 25.august, men fram til då toppar desse sine respektive HOK-rankingklasser:

H15-16: Birk Bell Lysaker (Fana IL, i midten på bildet over) 2000
H13-14: Brage Bell Lysaker (Fana IL, til venstre på bildet over) 2000
D40-: Karianne Strømme (Varegg Fleridrett) 2000
H60-: Jan A. Solli (Askøy OL) 2000
H17-18: Stian Rykkje (Varegg Fleridrett) 1996
D11-12: Tonje Rykkje (Varegg Fleridrett) 1995
D50-: Ingrid Sandvoll (IL Gneist) 1989
D17-18: Mari Strømme Lid (Varegg Fleridrett) 1983
H19-: Rune Nygaard (IL Gular) 1937
D60-: Nina Soligard (Bergens TF) 1936
D15-16: Marie Roll-Tørnqvist (Fana IL, til høyre på bildet over) 1895
H70-: Jan H. Pedersen (TIF Viking) 1764
H50-: Torgeir Strand (Fana IL) 1743
H11-12: Oskar Heksem (Fana IL) 1000

I klassene D19-, H40- og D70- er leiinga delt mellom fleire, som vann anten i Arna i går eller på Stord i april. Les den komplette lista for oversikt over mellom kven.

Gi melding til årets rankingførar dersom du meiner at du har fått dine poeng i feil rankingklasse, eller noko anna er feil i poenga.

 




Fellesreise med HOK til årets Hovedløp og O-landsleir i Kristiansand

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 11. Jun 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Kretsens reiseopplegg til årets hovedløp og O-landsleir 3.-8.august i Kristiansand er nå i ferd med å falle på plass, innbydelsen er ute, og det er åpnet for påmelding også til fellesreisen.

Kretsen ber alle som skal av gårde om snarest og senest innen 25.juni melde seg på til fellesreise her. Via denne lenken finner du også innbydelse og øvrig informasjon. Løpere som skal til HL/OLL, men som ikke skal delta i fellesreisen verken sørover eller nordover, krysser av for "Deltar ikke på fellesreise".

I tillegg til påmelding til fellesreise, må deltakere også melde seg på til hovedløpene og O-landsleiren (OBS: Separate påmeldinger)!
Påmelding til Hovedløpet langdistanse
Påmelding til Hovedløpet sprint
Påmelding til O-landsleiren
Kretsen tar seg av påmelding til kretsstafetten, og påmelding til arrangøren av de som skal være kretsens ledere.

Vi ønsker alle i aldersklassene 14-16 med på turen til Kristiansand 3.-8.august!




Sekundstrid i juniorklassene i KM ultralang

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 10. Jun 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Det ble sekundstrid i begge juniorklassene da KM ultralang ble arrangert av Bergens TF på Herlandsfjellet og Skåldalsfjellet i Arna i Bergen i dag.

Selv om temperaturen var skrudd ned noen hakk i forhold til det vi har vært vant med de siste ukene, var det godt å få kjøle seg ned i badekulpen mellom målgang og brikkeavlesing. Tom Eikanger (IL Gular) får stå som eksempel på en av flere som benyttet anledningen.

H19- ble vunnet av Oskar Røen (Varegg Fleridrett), foran veteranene Rune Nygaard (IL Gular) og Per Arne Aadland (Samnanger IL). Også i D19- ble det Vareggseier, med Kristine Fjellanger på gullplass, foran veteran Mariann Schei (TIF Viking).

I H17-18 var det trippel Varegg på seierspallen, med Kristan Rykkje halvminuttet foran søskenbarn Stian Rykkje, og med Magnus Gjerstad på bronseplass.

I D17-18 ble det gull til IL Gular og Eli Fjellbirkeland Johannesen, 3 sekunder foran Tora Aasheim Nymark (Varegg), og med Mari Strømme Lid (også Varegg) på bronseplass.

I ungdomsklassene (ikke KM-klasser) ble det seire til disse:
H15-16: Birk Bell Lysaker, Fana IL
D15-16: Mari Fjellbirkeland Johannesen, IL Gular
H13-14: Brage Bell Lysaker, Fana IL
D11-12: Karoline Strandenes, Fana IL

Komplette resultater finnes her.

Dagens løp var også årets andre HOK-rankingløp, og her kommer poengene snart. Neste HOK-rankingløp er ikke før 25. august.




HL-samling i Kristiansand

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 13. Mai 2018

fredagsmiddag1.jpgvolleyball1.jpgperle1.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

13 HOK-ungdommer har denne helgen vært på treningssamling i Kristiansand som forberedelse til Hovedløpet som Kristiansand OK arrangerer i august. 

Jon Dale og Ole Tørnqvist (artikkelforfatter) var med som ledere

Fra fredag til søndag ble det gjennomført 4 treninger i krevende kystterreng i Baneheia og på deler av Voiekartet. Andre deler av Voiekartet blir arena for Hovedløpet.

Det ble mange økter med postplukk som ga viktig erfaring i de detaljrike og stirike terrengene med småkoller, skrenter og delvis tett vegetasjon. Naboterrenget til Hovedløpet var også preget av mange ruiner fra forsvarsverk som tyskerne bygget under 2.verdenskrig.

Her blir det i august viktig med god kartkontakt og riktig "balanse" mellom stibruk og kompasskurs. Lett å surre seg vekk i stinettet.

Været var flott, på Sørlandet var sommeren definitivt i gang. Da passet det bra med innlosjering i Juventes lagshytte i Møvik hvor det ble grilling, volleyball i strandkanten og tidlig start på årets sjøbading for noen. God stemning og god innsats ga en bra start på forberedelsene mot løpene i august.

fredagsmiddag1.jpg
Middag fredag

volleyball1.jpg
Restitusjon med volleyball i hagen

perle1.jpg
Sørlandsperle

 




Strålende åpning av pokalkampsesongen i Bergensregionen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 9. Mai 2018

IDEventor.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Etter en utsettelse pga snøvinteren, åpnet pokalkampsesongen i Bergensregionen på strålende vis i regi av IL Gneist i Ytrebygda i går.

Mer enn 250 løpere stilte til start, med fjorårsvinner Fana IL og fjorårstreer Varegg Fleridrett som de 2 største klubbene, begge med i overkant av 60 deltakere.

Det er noen feil i de foreløpige resultatene, og du som har korreksjoner, bes om snarest å sende disse til arrangøren.

Vi takker IL Gneist for et flott arrangement, og ønsker velkommen til ny dyst på Lyderhorn allerede førstkommende tirsdag.

Løpere oppfordres så langt mulig til å forhåndspåmelde seg. Dette gjør det enklere for arrangøren, og reduserer etterarbeidet for både arrangør og krets.

Ved evt. etterpåmelding, husk at de yngste i N- og C-løypene i pokalkampen skal løpe i aldersklasse. Åpen N er i pokalkampen for løpere over 16 år, mens Åpen C i pokalkampen er for løpere over 13 år.

En kort veiledning om bl.a. oppretting av ID i Eventor finnes her:
IDEventor.jpg

 




Fellestrening tirsdag 17.april

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 19. Apr 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Det vart ei vellukka trening på Siljustøl tirsdag, for HOK-ungdommane.

Det kom deltakarar fra både Fana, Gneist, Varegg og Gular. Deltakarane fekk prøvd seg på karthusk og ein fellesstart.

Det er fleire tysdagar i vårsesongen som ikkje har terminfesta løp i Bergen, og planen er å halde tilsvarande opplegg desse tysdagane.

O-treningshelsing frå
Bjørn J. Field
leiar i aktivitetskomitéen i HOK




Heimesiger i KM natt

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 10. Apr 2018

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Det blei gull til arrangørklubben då årets KM-sesong i Hordaland opna med KM natt på Stord laurdag kveld.

Bjarthe Westerheim (Stord Orientering) vann H19- foran Slava Mukhidinov (Varegg Fleridrett) og Rune Nygaard (IL Gular), så det var altså veteranane som var på pallen i H19- denne kvelden.

I D15-18 blei det gull til Eirunn Husby Nordstad (Varegg Fleridrett), foran Tora Aasheim Nymark (også Varegg Fleridrett) og Annie Myhre (Stord Orientering).

I H15-18 gjekk gullet også til Stordøya, men ikkje til arrangørklubben. Gullet her gjekk til naboklubben Fitjar IL og Jens Øien Kloster.

Komplette resultat, løyper m.m. finnast her.

Søndag opna HOK-rankingsesongen, også det på Stord, og då gjennom det tradisjonelle Kristtornløpet. Komplette resultat, løyper m.m. finnast her. Rankingpoenga kjem i god tid før neste HOK-rankingløp, som ikkje er før i juni månad. Fram til då ligg desse 17 i tet i sine respektive klasser i årets HOK-ranking:
Frå Fana IL: Oskar Heksem, Brage Bell Lysaker, Marie Roll-Tørnqvist, Birk Bell Lysaker, Anders Tønnessen Rød og Beda Maria Johanson
Frå Varegg Fleridrett: Tonje Rykkje, Mari Strømme Lid, Stian Rykkje og Karianne Strømme
Frå Askøy OL: Jan A. Solli
Frå Bergens TF: Ingjerd Sognnæs
Frå IL Gneist: Marit Nipen
Frå IL Gular: Helen Martinsen
Frå Samnanger IL: Per Arne Aadland
Frå Stord Orientering: Bjarthe Westerheim
Frå TIF Viking: Jørn Torgersen




NM ski-orientering i Fana i 2020

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 1. Apr 2018

LivardenAustefjelletskiO.jpgBjornJanArildskiO.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Før sesongens drømmevinter er endelig i mål, er det allerede klart at Fana IL kommer til å arrangere norgesmesterskapet i ski-orientering 2020.

Datoene er fastsatt til 28.februar - 1.mars 2020, og arrangementet vil dermed gi en strålende inngang til Fana ILs store 100-årsjubileumsfest helga etter.

Arrangementsansvarlig i Norges Orienteringsforbund, Jan Arild Johnsen, var på befaring på en av de aktuelle arenaene før påske, sammen med orienteringsgruppeleder Bjørn Batalden i Fana IL (bildet nederst i artikkelen), og var strålende fornøyd med det han hørte og så.

Fana IL kan foreløpig ikke gi noen endelig bekreftelse på hvor de enkelte løpene skal arrangeres, men det legges foreløpig til grunn at stafetten vil ha base på Fanahytten på Riple, mens de individuelle løpene vil basere seg på løypenett på Bontveit, der Fana IL, i samarbeid med Bergen kommune v/ Idrettsservice, i all hemmelighet har testet ut alternative løypetraséer i vinter. Ski-O-NM i 2020 er altså årsaken til at traséene nord for Humlestølen i vinter har variert litt fra løypekjøringsdag til løypekjøringsdag. Deler av det aktuelle området ser du både i artikkelbildet og i kartutsnittet under:
LivardenAustefjelletskiO.jpg


Fana IL v/ Bjørn Batalden og Norges Orienteringsforbund v/ Jan Arild Johnsen har NM-planene klare:

BjornJanArildskiO.jpg




Første HOK-leder fra IL Gneist

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 5. Feb 2018

DagK5febr.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

På kveldens HOK-ting på Idrettens hus i Bergen valgte orienteringskretsen for første gang en kretsleder fra IL Gneist.

Hun som nå overtar kretsledervervet etter Ørjan Rykkje, som har holdt stødig i lederklubba i 2 år, er Valentina A. Dimitrova fra IL Gneist. Valentina har også løpt for IL Gular og Varegg Fleridrett, og har bygd seg opp god kjennskap til O-idretten i Hordaland etter at hun kom flyttende til Bergen for mange år siden.

Også i aktivitetskomitéen skjedde det endringer, der nå Bjørn J. Field (også han fra IL Gneist) overtar stafettpinnen fra Karianne Strømme.

Hele det nye kretsstyret finner du her, og mer fra kveldens ting kommer når referatet er klart.

DagK5febr.jpg




HOK jenteprosjekt - Jentesamling på Mjølfjell

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 26. Jan 2018

HOKjenter2.jpgHOKjenter3.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Norges Orienteringsforbund har i 2016 vedtatt å starte et jenteprosjekt for å inspirere flere jenter til å satse innenfor idretten. Bakgrunnen for prosjektet er det store frafallet av jenter gjennom junioralderen og tanken er å skape et godt miljø for jenter som driver med orientering i Norge.

Tiltakene som gjennomføres kan være på alle nivåer og i alle aldre, derfor har en også bestemt at det skal gjennomføres regionale samlinger for Jenteprosjektet.  Forbundet ønsker å jobbe med Jenteprosjektet både nasjonalt og lokalt

Det er opprettet en prosjektgruppe i regi av NOF som ledes av Birgitte Huseby, og som består av en koordinator fra hver krets/område.  Fra Hordaland er Karianne Strømme med i prosjektgruppen og har ansvaret for at det etableres en gruppe og tiltak for kretsen.

Som et tiltak er prosjektgruppen kommet frem til at det er lurt at regioner har fokus på de yngre jentene, gjerne yngre enn 16 også der det er naturlig. 

Det første tiltaket som er planlagt, er kick-off samling på Mjølfjell 16.-18.februar.  Her vil jentene selv bidra til å planlegge den videre aktiviteten for gruppen.

Påmelding til denne oppstartsamlingen skjer her.

Innbydelsen finner du her

HOKjenter2.jpg

Fra en jentesamling:
‘Orientering må bli kult, ble også trukket frem i evalueringen fra jentene. Vi må jobbe for å øke synligheten og skape god indre motivasjon i tidlig alder, slik at det blir en livsstil de har lyst til å fortsette med selv når de flytter hjemmefra. Krever at det blir en smidig overgang fra klubb til nytt studiested.‘

Les mer om NOFs jenteprosjekt her.

HOKjenter3.jpg




Kretsting 5.februar

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 4. Jan 2018

Aktivitetstall IR.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

HOK-tinget 2018 er tid- og stadfesta til måndag 5.februar i Bergen.

Innkallinga og saklista (denne artikkelen er oppdatert 29.januar 2018!) finn du på denne sida, der også referatet vil kome, og der du også finn referat og saklister frå dei siste kretstinga.

Les meir i innkallinga om forslagsfrist, kven som har møterett osv.

Lag med 3 representantar: Fana IL, Odda OL, Stord Orientering og Varegg Fleridrett
Lag med 2 representantar: Bergens TF, Fitjar IL, IL Gneist, IL Gular, Kvernbit IL, IL Strand-Ulv, TIF Viking og Voss IL
Øvrige medlemslag har 1 representant

Vel møtt til alle representantar!


Representanttala i teksten over er basert på medlemstala under, henta frå idrettsregistreringa for 2016. Viss det er feil i desse tala, meld snarast frå om dette til HOK v/ Ørjan Rykkje eller Torgeir Strand!
Aktivitetstall IR.jpg