Sesongavslutning / "Rekruttenes aften" i Bergensregionen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 20. Okt 2021

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Årets sesongavslutning for de yngste i Bergensregionen arrangeres på Vannkanten i Loddefjord tirsdag 2. november.

Mer info og lenke til påmelding her.




Kompetansehelg 30.-31.oktober - deltakarstønad frå HOK

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 9. Sep 2021

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Helga 30.-31.oktober arrangerar NOF kompetansehelg på Jessheim.

Detaljinfo om alle alternative tilbod under årets kompetansesamling på Jessheim, med lenke til påmelding m.m., finn du her.

Det er mange gode tilbod å velje mellom, og vi ser gjerne at vi også i år har deltaking frå klubbane i kretsen. Påmeldingsfristen er 17. oktober.

Stønad til deltakarar frå 25 år og oppover:
Kretsen gir reisestønad med kr. 350,- pr. deltakar og dag. Ein HOK-deltakar som deltek både 30. og 31. oktober vil altså utløyse kr. 700,- i stønad til klubben, medan deltaking ein av dagane vil utløyse kr. 350,- i stønad til klubben.

Stønad til deltakarar opp til og med 24 år:
Kretsen gir reisestønad med kr. 500,- pr. deltakar og dag. Ein HOK-deltakar som deltek både 30. og 31. oktober vil altså utløyse kr. 1.000,- i stønad til klubben, medan deltaking ein av dagane vil utløyse kr. 500,- i stønad til klubben.

Utbetaling av stønad
Utbetaling av stønad vil skje på etterskot direkte til klubbane, basert på faktiske deltakarlister.




På veg mot normale tider

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 20. Jun 2021

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Etter mer enn 15 måneder i unntakstilstand, ser vi nå lys i enden av tunnelen, og Samnanger IL markerte trinn 3 med å arrangere den meget tradisjonsrike Kompisstafetten i dag.

I fjor måtte Kompisstafetten dessverre avlyses, men i dag var Samnanger IL tilbake som stafettarrangør, med 25 lag på startstreken. Fana ILs unge lag var ustoppelig, og tok en suveren seier foran arrangørklubben Samnanger IL, med Varegg Fleridrett på bronseplass. Resultatene finnes her.
På artikkelbildet med vinnerlaget vises fra venstre Kristine Bog Vikane (18, fjerde etappe), Brage Bell Lysaker (17, andre etappe), Emil Heksem (11, startetappen), Kristoffer Heldal Hersvik (13, tredje etappe) og Birk Bell Lysaker (19, ankermann).

Dagen før arrangerte Samnanger IL Hamla Grand Prix, med 122 startende i tøffe løyper. Resultatene finnes her, og så kommer det snart en rankingliste, med tilhørende håp om at høstens løp kan gjennomføres noen lunde som normalt.
Lørdag noterer vi oss bl.a. god deltakelse fra Hordvik IL, og så må vi gi spesiell skryt til Axel Ingvaldsen (gammel nok til å løpe H85-), som i suveren stil fullførte en kanskje i overkant tøff H70-løype, uten å klage på annet enn at kretslederen førte Axel på villspor inn mot 3. post.

Mange takk til arrangørklubben Samnanger IL, med Hamla selv i spissen, og meget gode hjelpere i bl.a. synfarer og rentegner Oskar Røen, og ikke minst Bjarne Hauge, som rundet 80 tidligere denne uken, men som likevel i år som allerede i 1973 var løypelegger i Kompisstafetten. En virkelig bauta i orienterings-Hordaland, der både Hamla Grand Prix og Kompisstafetten har etablert seg som faste høydepunkter i den årlige terminlista.

Vi ser fram til et nytt møte med Hamla Grand Prix og Kompisstafetten i 2022, og da regner vi også med å være tilbake til normale tilstander igjen, med kaffe og kaker i omløp, og uten spritdunst hengende over start- og målområdene.




WMOC i Bergen i august?

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 1. Apr 2021

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Som mange vil ha fått med seg, gjennomfører det internasjonale orienteringsforbundet i disse dager en undersøkelse for å kartlegge den reelle interessen for å delta i et evt. WMOC i Ungarn i august. Om du er veteran, og under normale omstendigheter ville ha vurdert å delta i et slikt WMOC, fyll gjerne ut dine svar her.

Vi kan nå avsløre hvilke planer det internasjonale orienteringsforbundet har for årets WMOC, dersom konklusjonen blir at det er urealistisk å arrangere dette i Ungarn i august. Dersom dette skjer, vil skogsløpene bli avlyst, mens sprintløpene vil bli arrangert nasjonalt, ved at hver nasjon arrangerer sin delkonkurranse. Dette vil skje på en friidrettsstadion i hver nasjon, og på hver av disse friidrettsstadionene vil det bli bygget opp identiske "labyrinter", og i disse lagt identiske kvalifiseringsløyper og finaleløyper, slik at sprintdelen av WMOC skal kunne gjennomføres som en mest mulig rettferdig konkurranse, og der løpere i Norge da konkurrerer direkte mot løpere i andre nasjoner. Alle i en klasse løper samme løype på samme dato, men løpere fra ulike nasjoner løper på hver sine friidrettsstadioner.

Arrangementet gjennomføres helga 7.-8.august, med kvalifisering lørdag og finaler søndag.

Det norske orienteringsforbundet registrerte at Fana IL gjennomførte en grunnsolid arrangementshelg i september i fjor, og har bedt Fana IL om å ta jobben som teknisk arrangør i Norge om løsningen blir valgt, noe Fana IL har takket ja til. Fana stadion er allerede reservert for formålet (krav til arrangementsområde i det enkelte land er et standard friidrettsstadion med 8 løpebaner, slik at det kan bygges identiske labyrinter og legges identiske løyper), men da mange av Fana ILs veteraner selv ønsker å løpe, ser Fana IL at klubben trenger bistand av arrangørressurser fra øvrige Bergensklubber. Hordaland Orienteringskrets ber derfor om at de som er interessert i å hjelpe til, snarest melder seg til Fana IL v/ orienteringsgruppeleder Bjørn Batalden (bjorn.batalden(at)fanail.no).

Om WMOC ikke kan arrangeres i Ungarn i august, tror vi dette kan bli en meget god erstatning, og vi håper på god oppslutning av aktuelle arrangører fra klubbene i Bergensområdet! Meld deg til Bjørn Batalden med det samme, slik at Fana IL vet allerede nå i påskeuken at arrangørressursene vil være på plass i august :-)