Postet av Hordaland Orienteringskrets den 1. Apr 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Gårsdagens Kristtornløp på Digernes på Stord markerte årets sesongstart i Hordaland.

Kristtornløpet kolliderte i år dessverre med løp i Stavanger, og mistet nok en del deltakere på det, men vi som var på plass på Digernes koste oss i fine løyper på oppdatert kart, selv om vatnet i myrene var relativt kjølig. I løpet av noen timer opplevde vi både snøfall og strålende sol, men alt tyder på at våren er på veg.

I topp av resultatlistene finnes mange velkjente navn, og gledelig er det at klasseseierene fordelte seg på veldig mange klubber: Askøy OL, Bergens TF, Fana IL, IL Gular, Haugesund IL, Onarheim IL, Os OK, Samnanger IL, Stord Orientering, IL Strand-Ulv, Varegg Fleridrett og TIF Viking.

Løyper og resultater finnes her. Kristtornløpet var årets første HOK-rankingløp, og HOK-rankingsesongen fortsetter 12.mai, men før det skal vi ha KM sprint og KM sprintstafett 5.mai, samt mange lokale nærløp.

En del av kretsens løpere var sør for Boknafjorden i helga. Fredag kveld løp 8 HOK-løpere i Rogalands natt-KM. Løyper og resultater finnes her.

Lørdag løp et 2-sifret antall HOK-løpere sprintløp i Stavanger, med prolog og jaktstart. 3 Vareggløpere tok pallplasser; Kristine Fjellanger 2.plass i D21-, Tore Nymark 2.plass i H40-, og Jørgen R. Dahle 3.plass i H15-16. Løyper og resultater finnes her.

I søndagens "prøve-NM" i utslagssprint i Stavanger hadde Varegg 2 løpere i seniorfinalene. Kristine Fjellanger ble nr.3 i damefinalen og Per H. Johansen ble nr.6 i herrefinalen. I de åpne klassene ble Tore Nymark nr.5 i herrefinalen, mens Fanajentene Kristine Bog Vikane og Marie Roll-Tørnqvist tok 5. og 7.plass i damefinalen. Komplette resultater kommer snart her. På bildet under ser vi 4 av kanonene i semifinaleherreseniorheat nr.3, fra venstre Birk Bell Lysaker (Fana), Øystein Kvaal Østerbø (Bækkelaget), Emil Ahlbäck (Fossum) og Per H. Johansen (Varegg):

Bildet under viser siste post i Kristtornløpet, som altså bød både på snø og sol:

Bildene fra Stord er tatt av løpsleder Irinja Almås, og vi takker både for bildene og ikke minst for et velsmurt arrangement. Flere bilder finner du hos Fana IL, og som du kan se, var snøværet også innom Stavanger.