På veg mot normale tider

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 20. Jun 2021

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Etter mer enn 15 måneder i unntakstilstand, ser vi nå lys i enden av tunnelen, og Samnanger IL markerte trinn 3 med å arrangere den meget tradisjonsrike Kompisstafetten i dag.

I fjor måtte Kompisstafetten dessverre avlyses, men i dag var Samnanger IL tilbake som stafettarrangør, med 25 lag på startstreken. Fana ILs unge lag var ustoppelig, og tok en suveren seier foran arrangørklubben Samnanger IL, med Varegg Fleridrett på bronseplass. Resultatene finnes her.
På artikkelbildet med vinnerlaget vises fra venstre Kristine Bog Vikane (18, fjerde etappe), Brage Bell Lysaker (17, andre etappe), Emil Heksem (11, startetappen), Kristoffer Heldal Hersvik (13, tredje etappe) og Birk Bell Lysaker (19, ankermann).

Dagen før arrangerte Samnanger IL Hamla Grand Prix, med 122 startende i tøffe løyper. Resultatene finnes her, og så kommer det snart en rankingliste, med tilhørende håp om at høstens løp kan gjennomføres noen lunde som normalt.
Lørdag noterer vi oss bl.a. god deltakelse fra Hordvik IL, og så må vi gi spesiell skryt til Axel Ingvaldsen (gammel nok til å løpe H85-), som i suveren stil fullførte en kanskje i overkant tøff H70-løype, uten å klage på annet enn at kretslederen førte Axel på villspor inn mot 3. post.

Mange takk til arrangørklubben Samnanger IL, med Hamla selv i spissen, og meget gode hjelpere i bl.a. synfarer og rentegner Oskar Røen, og ikke minst Bjarne Hauge, som rundet 80 tidligere denne uken, men som likevel i år som allerede i 1973 var løypelegger i Kompisstafetten. En virkelig bauta i orienterings-Hordaland, der både Hamla Grand Prix og Kompisstafetten har etablert seg som faste høydepunkter i den årlige terminlista.

Vi ser fram til et nytt møte med Hamla Grand Prix og Kompisstafetten i 2022, og da regner vi også med å være tilbake til normale tilstander igjen, med kaffe og kaker i omløp, og uten spritdunst hengende over start- og målområdene.