WMOC i Bergen i august?

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 1. Apr 2021

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Som mange vil ha fått med seg, gjennomfører det internasjonale orienteringsforbundet i disse dager en undersøkelse for å kartlegge den reelle interessen for å delta i et evt. WMOC i Ungarn i august. Om du er veteran, og under normale omstendigheter ville ha vurdert å delta i et slikt WMOC, fyll gjerne ut dine svar her.

Vi kan nå avsløre hvilke planer det internasjonale orienteringsforbundet har for årets WMOC, dersom konklusjonen blir at det er urealistisk å arrangere dette i Ungarn i august. Dersom dette skjer, vil skogsløpene bli avlyst, mens sprintløpene vil bli arrangert nasjonalt, ved at hver nasjon arrangerer sin delkonkurranse. Dette vil skje på en friidrettsstadion i hver nasjon, og på hver av disse friidrettsstadionene vil det bli bygget opp identiske "labyrinter", og i disse lagt identiske kvalifiseringsløyper og finaleløyper, slik at sprintdelen av WMOC skal kunne gjennomføres som en mest mulig rettferdig konkurranse, og der løpere i Norge da konkurrerer direkte mot løpere i andre nasjoner. Alle i en klasse løper samme løype på samme dato, men løpere fra ulike nasjoner løper på hver sine friidrettsstadioner.

Arrangementet gjennomføres helga 7.-8.august, med kvalifisering lørdag og finaler søndag.

Det norske orienteringsforbundet registrerte at Fana IL gjennomførte en grunnsolid arrangementshelg i september i fjor, og har bedt Fana IL om å ta jobben som teknisk arrangør i Norge om løsningen blir valgt, noe Fana IL har takket ja til. Fana stadion er allerede reservert for formålet (krav til arrangementsområde i det enkelte land er et standard friidrettsstadion med 8 løpebaner, slik at det kan bygges identiske labyrinter og legges identiske løyper), men da mange av Fana ILs veteraner selv ønsker å løpe, ser Fana IL at klubben trenger bistand av arrangørressurser fra øvrige Bergensklubber. Hordaland Orienteringskrets ber derfor om at de som er interessert i å hjelpe til, snarest melder seg til Fana IL v/ orienteringsgruppeleder Bjørn Batalden (bjorn.batalden(at)fanail.no).

Om WMOC ikke kan arrangeres i Ungarn i august, tror vi dette kan bli en meget god erstatning, og vi håper på god oppslutning av aktuelle arrangører fra klubbene i Bergensområdet! Meld deg til Bjørn Batalden med det samme, slik at Fana IL vet allerede nå i påskeuken at arrangørressursene vil være på plass i august :-)