KM under spesielle omstendigheter

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 17. Mai 2020

ebf516b3655c3caa922e504fb0e978f0_XL.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Årets kretsmesterskaps- og HOK-rankingsesong kom i gang i Nordhordland i går, i regi av IL Gular.

IL Gular var siste norske løpsarrangør før løpsstoppen som ble innført 12.mars, da IL Gular arrangerte nattcupfinalen i Bergensregionen 11.mars. I går var IL Gular tilbake som arrangør, og denne gang som arrangør av det største løpet som så langt er arrangert her i landet etter at løpsstoppen ble opphevet, og ble erstattet av bestemmelser som gjør det mulig å arrangere løp, om enn med meget strenge smittevernregler.

I lørdagens løp i Nordhordland var 135 løpere fordelt over en total startperiode på nesten 5 timer. Løpere fra ulike klubber var fordelt med start i ulike delperioder, men været var stabilt vått og surt, og ingen av klubbene var heldigere enn andre med tildelte startperioder. På artikkelbildet ser vi fra venstre arrangørklubbens tidligstartende Rune Nygaard, Hege Fjellbirkeland og Helen Martinsen, fotografert av lørdagens startsjef Arne Johannesen.

Årets 5 første kretsmestertitler (KM mellomdistanse Hordaland) fordelte seg slik:
H17-: Per Arne Aadland, Samnanger IL
D17-: Ingeborg Rygg Eikeland, Bergens TF
H15-16: Brage Bell Lysaker, Fana IL
D15-16: Hedda Erica Eikanger, IL Gneist
H13-14: Oskar Heksem, Fana IL
Komplette resultater finnes her.

Det er foreløpig usikkert når vi får arrangert neste K-løp i kretsen, men terminlista har åpne datoer for arrangører som ønsker å melde seg. Ta i så fall kontakt med kretsen v/ Sturle Nordeide
Odda OL er foreløpig usikre på om Odda 2-dagers går som planlagt 13.-14.juni, eller om disse løpene utsettes til et senere tidspunkt i år. Hamla GP, som skulle arrangeres forrige helg, er utsatt til 19.juli, som er søndagen før Fjord-O/Nordvestgaloppen.

Så lenge det hersker usikkerhet rundt terminlista, er det også usikkert hvor mange HOK-rankingløp det blir i år, men sesongen er i alle fall nå i gang, etter åpningsløpet i Nordhordland i går. Kretsen takker så mye til IL Gular, som dro lasset, og som fikk til noe som så helt usannsynlig ut for bare noen få uker siden.

IL Gular slår f.ø. skikkelig på stortromma som løpsarrangør i år, og er allerede 20.juni klare for et nytt arrangement, da på Geilo i Buskerud/Viken. Her er allerede nesten 200 løpere meldt på, og vi satser på at f.eks. Fanajentene Kristine, Marie og Judit da kan fryse mindre og kle seg lettere enn i går:
ebf516b3655c3caa922e504fb0e978f0_XL.jpg