Jakob kommer!

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 1. Apr 2020

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Midt mellom alle avlysningene som nå dessverre strømmer på for både vår- og sommersesongen, meldes det i dag gledelig nok at Fana IL og Bergen får storflott besøk på Norgescupløp i september. Ingen ringere enn Jakob Ingebrigtsen stiller til start, og da til og med på sin 20-årsdag!

OL er som kjent utsatt til 2021, og som følge av dette er sesongopplegget dramatisk endret for familien Ingebrigtsen. Når Gjert og Jakob på søndagens direktesending på NRK hørte at Olav Lundanes hevdet at han greitt ville løpe fra Jakob i tungt skogsterreng, tok Gjert Ingebrigtsen umiddelbar kontakt med Arild Aasheim i Ganddal IL for å få råd om hvor og når det passet best for Jakob å stille opp for å motbevise Olavs påstand.

Arild Aasheim, som ble nr.3 da Fana IL sist arrangerte NM i 1995, og som har god kjennskap til Bergensterrenget, tenkte umiddelbart at Fana ILs norgescupløp 19.september 2020, et løp som altså går på Jakobs 20-årsdag, måtte passe perfekt, og nå i "Koronapausen" fortelles det at Jakob allerede er i full gang med hemmelige individuelle treningsøkter i Sandnesområdet, med GPS på ryggen, og gode råd fra både pappa Gjert og fra teknikktrener Arild Aasheim på øret. Vi vet at det er alvor når Jakob satser, og vi venter i spenning på det store mestermøtet i Fana 19.september.

Et foreløpig uavklart spørsmål er om Jakob, som jo fortsatt er junior, vil få dispensasjon for å stille mot Olav i seniorklassen, men toppidrettssjef Dag Kaas i orienteringsforbundet forteller at spørsmålet allerede ligger til vurdering på forbundskontoret på Ullevål, men at avgjørelsen foreløpig er nedprioritert i de hektiske dagene som nå hersker, med stadige omrokeringer i terminlisten for 2020-sesongen.

Vi mistenker at trener Arild Aasheim ikke blir veldig skuffet om dispensasjon ikke blir gitt, for da har han jo et fram til nå hemmelig trumfkort å dra fram i NM junior stafett 20.september. Hvis Jakob sendes ut med tetkontakt på siste etappe, kan Ganddal IL med Jakob vanskelig unngå å være favoritter i spurten. Spennende blir dette altså enten Jakob får dispensasjon til å stille i seniorklassen, eller om han alternativt må stille i juniorklassen, men da i tilfelle søndag på et knallsterkt stafettlag fra Ganddal IL.

Vi håper at "Koronasituasjonen" utvikler seg slik at løpene i høst kan arrangeres som planlagt, og dermed at vi får se Jakob Ingebrigtsen i duell mot hele den norske orienteringseliten i Bergen 18.-20.september. Kanskje kan Jakob bli vårt pr. nå hemmelige våpen når WOC skal arrangeres i Danmark, mest trolig senhøstes i år?