Kretsens hederstegn til Owen Westergård

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 13. Feb 2019

Owen2.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Under orienteringskretstinget i Bergen mandag 11.februar ble HOKs hederstegn utdelt til Owen Jarvis Westergård.

Utdelingen ble gjennomført i regi av hederstegnkomitémedlem Elin Sjødin Drange, som presenterte prisen slik:

"Hordaland Orienteringskrets sitt hederstegn er kretsens høyeste utmerkelse. Hederstegnet kan tildeles enkeltpersoner som
a. har utført en særlig sportslig prestasjon innen orienteringsidretten nasjonalt eller internasjonalt.
b. har utført fortjenestefullt administrativt arbeid innen kretsen, nasjonalt eller internasjonalt.
c. har utført særlig innsatsfullt arbeid for å fremme orienteringsidretten i Hordaland orienteringskrets sitt område

Årets mottaker fyller flere av disse kriteriene – med vekt på «å ha utført særlig innsatsfullt arbeid for å fremme orienteringsidretten i Hordaland».
 
Mottakeren er innflytter til Bergen, og var sterkt medvirkende til at Varegg igjen startet med orientering i 1997. Varegg er i dag den største klubben i Hordaland Orienteringskrets, og er en viktig rekrutteringskilde til norsk orientering.
 
Noe av det hederstegnkomiteen særlig har vektlagt er innsatsen knyttet til Turb-O eller Urb-O, som startet som et nærmiljøtiltak i Sandviken, men i 2008 ble gatecupen i Hordaland Orienteringskrets ble i 2008 omdøpt til Urbo-Cup. T’en står for øvrig for fart og spenning.
 
Mottaker har også vært sterkt delaktig i oppbyggingen av Bergen Sprint Camp, som ble arrangert for første gang i 2009. Bergen Sprint Camp er en helg med høykvalitets sprintøkter med arrangement der løpere fra hele Norge (og også utenfor Norge) inviteres til å delta. Det har vært flere hundre deltakere fra hele landet de siste årene.
 
Også store arrangement som NM Sprint i 2016 og NM Ultra i 2017, har mottaker vært initiativtaker til, og samtidig vært en sterk bidragsyter i arrangementene, som fikk særdeles god omtale både av løpere og av forbundet. Sprint NM ble tildelt prisen som årets arrangement av NOF i 2016.
 
At mottaker i tillegg også forsyner oss med nødvendig utstyr for å drive med sporten vi alle elsker – selv om vi altså må betale for det – gjør ham til en lokal kjendis på arrangementene våre.

Nå som alle vet hvem jeg snakker om – kan også nevnes at han er far til 3 aktive orienteringsgutter, som alle har hevdet seg godt nasjonalt og til og med internasjonalt på øverste nivå – og som alle har vært viktige bidragsytere i orienteringsmiljøet her i regionen – og gift med fantastiske Anne!

Mottaker har også bidratt aktiv i klubbmiljøet både gjennom verv og opplæring av rekrutter. Og han er kjent som hovedmannen bak suksessen Stoltzen Opp.

Med sin lune humor, sine gode kommentarer, seriøsitet og lekenhet – er han rett og slett en likanes person. 

Takk for en flott innsats for orienteringsidretten – og GRATULERER til OWEN WESTERGÅRD!"

På bildet øverst i artikkelen er Owen flankert av kretsleder Valentina A. Dimitrova og hederstegnkomitéens representant Elin Sjødin Drange, og på bildet under har Owen nettopp kommet til orde etter utdelingen. Vi gratulerer, og ønsker Owen hjertelig til lykke med videre arbeid for orienteringsidretten!

Totaloversikt over alle som har fått HOKs hederstegn finnes her. Owen er nr. 34 i rekken gjennom kretsens snart 80 år lange historie.

Owen2.jpg