Fjord-O fra hav til fjell

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 9. Jul 2018

Eivind.jpgOskar.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Fjord-O 2018, under mottoet "Orientering fra hav til fjell", ble avrundet i strålende vær ved Korlevoll i Odda denne helgen.

Odda OL arrangerte de 2 siste løpene, med hele klubben i aktivitet på arrangørsiden. I spissen for arrangementet sto (som så mange ganger før ved storarrangementer i Odda) Eivind Tokheim, som attpåtil rundet 60 år på lørdag:
Eivind.jpg

Hordaland hadde flere løpere på start i Odda enn på de 2 åpningsløpene på Karmøy, men vi markerte oss godt også i sammendraget. Sammenlagtvinnere fra Hordaland ble:
H21-: Oskar Røen, Varegg Fleridrett (bildet under)
D17-18: Tora Aasheim Nymark, Varegg Fleridrett
H45-: Kenneth Westerheim, Stord Orientering
D50-: Birgitte Torbjørnsen, IL Gular
H50-: Tore Nymark, Varegg Fleridrett
D60-: Siren Greve, Bergens TF
D70-: Edel Slettemark, Stord Orientering
H75-: Sigvald Robberstad, Stord Orientering
H15-16B: Jørgen Westerheim, Stord Orientering
H17-B: Lars A. Een, Voss IL
D17-C: Tone Handegård, Voss IL
H17-C: Daniel Rolfsnes, Fitjar IL

De 2 gutta på artikkelbildet var ikke med på løpene på Karmøy, men vant sine respektive klasser (H15-16 og H50-) begge dager i Odda, der de samtidig kjempet en knivskarp kamp om bestetid i løype 4. Lørdag var Tom E. Eikanger (IL Gular) kjappest, med Birk Bell Lysaker (Fana IL) 2 minutter bak. Søndag var det ungdommen som slo tilbake, med en tid halvminuttet foran Tom, som igjen var 20 sekunder foran Tore Nymark, som vant H50- sammenlagt etter seier i begge løpene på Karmøy.

Komplette resultater med mye mer fra arrangementet finnes her.

Kretsen sender en stor takk til Odda OL for å ha påtatt seg dette arrangementet, som dessverre slet med å finne en god plass på sommerens terminliste. Årets Fjord-O mistet nok en del deltakere på kollisjon med andre arrangementer, bl.a. WMOC i Danmark, der Guldborg Søvik fra IL Gneist tok gull søndag.

I 2020 og 2022 går Fjord-O nord for Sognefjorden, men i 2024 regner vi med at Fjord-O er tilbake på vår side av Fensfjorden og Vikafjellet.

Oskar.jpg