NM ski-orientering i Fana i 2020

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 1. Apr 2018

LivardenAustefjelletskiO.jpgBjornJanArildskiO.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Før sesongens drømmevinter er endelig i mål, er det allerede klart at Fana IL kommer til å arrangere norgesmesterskapet i ski-orientering 2020.

Datoene er fastsatt til 28.februar - 1.mars 2020, og arrangementet vil dermed gi en strålende inngang til Fana ILs store 100-årsjubileumsfest helga etter.

Arrangementsansvarlig i Norges Orienteringsforbund, Jan Arild Johnsen, var på befaring på en av de aktuelle arenaene før påske, sammen med orienteringsgruppeleder Bjørn Batalden i Fana IL (bildet nederst i artikkelen), og var strålende fornøyd med det han hørte og så.

Fana IL kan foreløpig ikke gi noen endelig bekreftelse på hvor de enkelte løpene skal arrangeres, men det legges foreløpig til grunn at stafetten vil ha base på Fanahytten på Riple, mens de individuelle løpene vil basere seg på løypenett på Bontveit, der Fana IL, i samarbeid med Bergen kommune v/ Idrettsservice, i all hemmelighet har testet ut alternative løypetraséer i vinter. Ski-O-NM i 2020 er altså årsaken til at traséene nord for Humlestølen i vinter har variert litt fra løypekjøringsdag til løypekjøringsdag. Deler av det aktuelle området ser du både i artikkelbildet og i kartutsnittet under:
LivardenAustefjelletskiO.jpg


Fana IL v/ Bjørn Batalden og Norges Orienteringsforbund v/ Jan Arild Johnsen har NM-planene klare:

BjornJanArildskiO.jpg