HOK jenteprosjekt - Jentesamling på Mjølfjell

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 26. Jan 2018

HOKjenter2.jpgHOKjenter3.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Norges Orienteringsforbund har i 2016 vedtatt å starte et jenteprosjekt for å inspirere flere jenter til å satse innenfor idretten. Bakgrunnen for prosjektet er det store frafallet av jenter gjennom junioralderen og tanken er å skape et godt miljø for jenter som driver med orientering i Norge.

Tiltakene som gjennomføres kan være på alle nivåer og i alle aldre, derfor har en også bestemt at det skal gjennomføres regionale samlinger for Jenteprosjektet.  Forbundet ønsker å jobbe med Jenteprosjektet både nasjonalt og lokalt

Det er opprettet en prosjektgruppe i regi av NOF som ledes av Birgitte Huseby, og som består av en koordinator fra hver krets/område.  Fra Hordaland er Karianne Strømme med i prosjektgruppen og har ansvaret for at det etableres en gruppe og tiltak for kretsen.

Som et tiltak er prosjektgruppen kommet frem til at det er lurt at regioner har fokus på de yngre jentene, gjerne yngre enn 16 også der det er naturlig. 

Det første tiltaket som er planlagt, er kick-off samling på Mjølfjell 16.-18.februar.  Her vil jentene selv bidra til å planlegge den videre aktiviteten for gruppen.

Påmelding til denne oppstartsamlingen skjer her.

Innbydelsen finner du her

HOKjenter2.jpg

Fra en jentesamling:
‘Orientering må bli kult, ble også trukket frem i evalueringen fra jentene. Vi må jobbe for å øke synligheten og skape god indre motivasjon i tidlig alder, slik at det blir en livsstil de har lyst til å fortsette med selv når de flytter hjemmefra. Krever at det blir en smidig overgang fra klubb til nytt studiested.‘

Les mer om NOFs jenteprosjekt her.

HOKjenter3.jpg