Høstsamling på Kvamskogen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 16. Okt 2017

Kvamsk3.jpgKvamsk6.jpgKvamsk5.jpgKvamsk4.jpgKvamsk2.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Helgen 13.-15.oktober arrangerte Bjørn J. Field og Kristine Grønlund kretssamling for aldersgruppen 13-16 år på Kvamskogen, og fra arrangør Kristine har HOK-siden fått denne rapporten: 

I helgen var totalt 18 ungdommer fra kretsen samlet på Varegghytten på Kvamskogen for treningssamling. Samlingen begynte fredag ettermiddag, med capsorientering nord for Heiavatnet. Selv med åtte grader, tåke og regn var alle i godt humør, og fikk god øvelse i viktigheten av å orientere helt fram til riktig postdetalj. Etter økta jogget vi tilbake til hytten, hvor det ble kyllinggryte til middag og kortspill utover kvelden.
 
Lørdag var det to økter som sto på planen. Etter frokost så vi på gps-trackingen fra D17-18 i NM ultralang, før alle fikk muligheten til å prøve seg på noen av strekkene. For de ferskeste løperne ble det en stor overgang fra C-løyper til NM-løyper, men med godt samarbeid og løping i grupper, fant alle frem. Mange fikk sin første tur på 1:15.000-kart, og flere hadde aldri løpt et strekk på flere kilometer tidligere. Alle deltakerne viste en imponerende innsatsvilje i regnværet!
 
Etter lunsj og avslapping var det tid for litt kortere og enklere løyper, som en oppvarming til myrfotball. På grunn av kraftige regnskurer ble det en kort fotballøkt, før vi løp opp igjen til hytten for å få i oss varmen. Utover kvelden ventet taco og quiz.
 
Søndag var det tid for utvask av hytten og jaktstart. Gjennom hele helgen ble det delt ut bonussekunder for alt fra hvilken klasse man løp til vanlig, matlaging, humør, vasking og generell smisking, og disse dannet utgangspunktet for jaktstarten. Muligheten til å samle inn de siste bonussekundene gjorde at alle var ivrige til å hjelpe til med vaskingen, og lederne hadde store utfordringer med å finne nok oppgaver til alle som ønsket å samle de siste bonussekundene.
 
Til slutt ble det svært jevnt i jaktstarten, hvor alle løp ut i løpet av drøyt 5 minutter. Birk Bell Lysaker hentet inn drøyt 3 minutter og kom først i mål, men bak han var det svært jevnt, med mange harde dueller.
 
Helgen ble en fin avslutning på høstferien, og det var godt humør og god stemning gjennom hele helgen, selv om været ikke var det beste.

Kvamsk3.jpg

Kvamsk6.jpg

Kvamsk5.jpg

Kvamsk4.jpg

Kvamsk2.jpg