Jan gjør comeback i NM!

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 1. Apr 2017

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Som kjent arrangerer Samnanger IL og Varegg Fleridrett NM ultralang distanse i år, og vi kan nå avsløre hvem som trolig blir eldstemann i startfeltet på Kvamskogen 20.august.

Jan Fjærestad deltok i NM både da Fana IL og Samnanger IL arrangerte NM-uka i 1995, da Askøy OL og IL Gular arrangerte NM langdistanse i 2000 og da IL Gular arrangerte NM natt i 2003. Jan forteller til webredaktøren at han føler at han ikke kan bryte denne gode tradisjonen ved å la være å stille opp i år, og at han ikke ser en løype på 22 km som noen spesiell utfordring. Løypa er ikke lengre enn Jans vanlige onsdags- og søndagstreningsturer. 

En potensiell problemstilling for deltakelsen har vært at årets NM ultralang distanse går i et av Jans faste treningsterrenger, men her har NOF v/ Jan Arild Johnsen nå innvilget dispensasjon for løpere over 60 år. Spesielt for årets NM ultralang på Kvamskogen gjelder dermed at løpere over 60 år kan trene fritt i det sperrede terrenget, også med 1:50.000-kart, helt fram til 30.juni. Etter 30.juni er terrenget sperret også for 60-løpere, og da må Jan ta sine siste oppkjøringer mot årets NM ultralang i andre treningsterreng enn opp mot Tveitakvitingen, men det sier Jan skal gå helt bra.

Vi ser fram til å se Jan på NM-listene igjen. Som i 2000 og i 2003 kommer han neppe til å kjempe om medaljer, men han kommer heller langt fra til å bli sist på listene, og uttaler selv en målsetting om å bli beste Askøysenior, slik han ble det i NM både i 2000 og i 2003. Den største utfordringen for Jan i årets NM kan bli å lese kartet, men fra kretsen har vi for å hjelpe Jan med dette foreslått for NOFs styre at det vedtas en ny spesiell regel for NM, slik at løpere over 45 år kan velge å få utlevert kart i målestokk 1:7.500. President Astrid Waaler Kaas har sagt seg meget positiv til dette forslaget, som vi i kretsen dermed forventer blir vedtatt på neste styremøte, i første omgang som en prøveordning gjeldende fram til neste kretsledermøte. Slike regelendringer støtter opp under forbundets arbeid med bl.a. comeback-klubb og andre tiltak som skal få tidligere O-løpere tilbake på startlistene.

Løpsleder Arild Røen sier seg veldig glad for meldingen om at Jan Fjærestad stiller opp på årets NM ultralang, og ønsker også andre spreke veteraner hjertelig velkommen til Kvamskogen søndag 20.august i år.