Brødrepar med 621 tur-O-poster i Hordaland i år!

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 3. Nov 2016

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

I ulike arrangørklubber pågår nå avslutning av og opptelling etter årets tur-O-sesong.

12 HOK-klubber, samt Sveio OL, har registrert sine turorienteringsarrangementer i Hordaland på portalen turorientering.no i år. Den av våre arrangørklubber som så langt har registrert flest postbesøk, er Stord Orientering (9543 klipp fordelt på 219 deltakere). Flest registrerte deltakere av arrangørklubbene i HOK har Fana IL (361 deltakere med totalt 7152 klipp). På Norgeslista er da Stord Orientering nr.15 i antall klipp, mens Fana IL er nr.5 i antall deltakere. På tredjeplass av arrangørklubbene i HOK er relativt nystartede Os OK (89 deltakere med totalt 4121 klipp).

Brødreparet Emil og Sander Aarflot (bildet øverst i artikkelen, foto: Anne K. Daltveit) har imponerende nok registrert besøk på ikke mindre enn 621 turorienteringsposter i Hordaland i år. Her finner du hele Hordalandslisten, 25 turorienterere har registrert seg på minst 100 tur-O-poster i Hordaland i år. 

Brødreparet Emil og Sander debuterte som turorienterere i sommerferien i år, og ble virkelig bitt av basillen. Emils far forteller: «De første turene var såpass artige at vi ble bitt av basillen og kjøpte alle andre o-pakker vi kom over. En nydelig høst gjorde at vi fikk mange turer i områder vi normalt ikke ferdes.».

Emil, Sander og mange andre blir sikkert å se på postjakt ulike steder i Hordaland også neste år, og da forhåpentligvis med følge av enda flere enn de som har vært med i år. Turorientering har stort potensiale både som friluftsaktivitet og som rekrutteringsarena, og fenger som vi ser av årets lister og rapporter interesse både blant gamle travere og nye interesserte.