Bømlo er tilbake på orienteringskartet

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 2. Sep 2024


OK Bømlo ble dessverre lagt ned for noen år siden, men i år er et nytt medlem fra Bømlo på plass i orienteringsfamilien, nemlig Bremnes IL, som arrangerte sitt første orienteringsløp allerede i april i år.

I går var Bremnes IL medarrangør på den lokale KomDegUtDagen, og fra ildsjel John Olav Alvsvåg er levert slik rapport:

"Søndag inviterte Barnas Turlag på Bømlo til Kom Deg Ut Dag og Bremnes IL Orientering blei invitert som medarrangør. Arrangementet var i strandkanten av friluftsområdet på Hiskjo, så her var det anledning til bading, kanopadling, grilling og sanking a gråkrabber.

Men etter ein nølande start fekk barna virkelig sansen for brikke-/stemplingsløp og O-sti. Den ivrigste løp løypa heile 12 ganger, mens gjennomsnittet var vel ca. fem ganger. Til sammen 75 barn løp og ein god del foreldere blei også rekruttert av sine barn. O-gruppa blei oppfordra til å bidra med aktivitet både hos turlaget og speidergrupper.

Det blir nærløp i sunnhordalandkarusellen på Bømlo i september."

Også i Austevoll er det registrert orienteringsaktivitet i høst, og vi i kretsen håper på gjeninnmelding fra den lokale klubben her, og vi vet at det også er ny orienteringsklubb under etablering i Kvinnherad. Vi både håper og tror at alt dette bidrar til en ny orienteringsblomstring i Sunnhordland :-)





Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.