Kretsting 16.februar

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 9. Des 2016

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

HOK-tinget 2017 er tid- og stadfesta til torsdag 16.februar i Bergen.

Innkallinga finn du på denne sida, der øvrige tingdokumenter også vil kome, og der du også finn referat og saklister frå dei siste kretstinga.

Les meir i innkallinga om forslagsfrist, kven som har møterett osv.

Lag med 3 representantar: Fana IL, Odda OL og Varegg Fleridrett
Lag med 2 representantar: Bergens TF, IL Gneist, IL Gular, Stord Orientering, Strandebarm IL, IL Strand-Ulv, TIF Viking og Voss IL
Øvrige medlemslag har 1 representant

Vel møtt til alle representantar!




Trener-1-kurs i Bergen i januar og februar

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 26. Nov 2016

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Orienteringsforbundet og orienteringskretsen inviterer til Trener-1-kurs i Bergen 21.-22.januar og 18.-19.februar 2017.

Norges Orienteringsforbund i samarbeid med Hordaland Orienteringskrets inviterer til trener-1-kurs 21.-22.januar og 18.-19.februar 2017.
 

Deltakere: 
Kurset er åpent for deltakere fra hele landet som vil lære mer om å trene barn og ungdom.

Nedre alder for kursdeltakere er 16 år.


Mål med kurset:
Kurset tar sikte på å gi opplæring i hvordan du på en god måte opptrer som trener for barn og unge og hvordan best mulig tilrettelegge treningsøkter med hovedvekt på alder 8-14 år.
Kurset har stort fokus på praksis, med opplæring i ulike og varierte øvelser for orientering.
 

Innbydelse og påmelding her.


Spørsmål om kurset:
Kontakt Lene Kinneberg, lene.kinneberg@orientering.no.
 

VELKOMMEN TIL ET ARTIG KURS!


PS: Dersom datoene i Bergen ikke passer, arrangeres tilsvarende kurs både i Oslo og i Trondheim i vinter.




HOK-lørdagstreninger i Bergensregionen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 26. Nov 2016

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Nå er HOK-lørdagstreninger på plass i terminlisten for vinteren og arrangørene begynner å bli klare for å dra i gang et opplegg for alle, men med større fokus på aldersgruppen 13-20 år.

Etter diskusjon med et utvalg klubber ble det en enighet om at årets HOK-lørdagstreninger skal ha større fokus på aldersgruppen 13-20 år. Målet med lørdagstreningene er at de skal bidra til å styrke det sosiale miljøet, samt gi et godt treningsutbytte. Dette er for å snu en nedadgående trend i antall orienteringsløpere som gjelder spesielt hos den utvalgte aldersgruppen. 

Alle treningene skal ha en felles oppvarming for aldersgruppen 13-20 år på omlag 20 min som gjør det mulig for løperne å bli bedre kjent. Det er også ønskelig at man klarer å skille foreldre og andre voksne bort fra denne gruppen. Disse kan da ta en egen oppvarmingsrunde hvis ønskelig. Avhengig av treningsøkten og nivået på løperne blir det også lagt opp til felles nedjogg og/eller uttøyning. 

Det er i første omgang satt opp 8 HOK-lørdagstreninger, hvor 5 blir treninger med spesifikt fokus på aldersgruppen 13-20 år. Disse treningene skal rette seg spesielt mot sosiale faktorer for aldersgruppen. Også her legges det til rette for felles oppvarming og nedjogg, men treningen skal også ha et preg av interaksjon mellom løpere. Eksempler på slike treninger er «Tomannsstafett», «Caps-O» eller «Følg John». Jo oftere løperne ser hverandre, jo bedre er det. «Caps-O» gir trening med høy intensitet, men gir også muligheten for å snakke med hverandre mens man venter på partneren sin.

I forbindelse med de aldersbestemte treningene vil det bli arrangert aktiviteter/bespisning i etterkant av selve økten. For eksempel er IL Gular først ut med OcadCS-kurs etter økten den 10. desember. Disse aktivitetene blir organisert for aldersgruppen 13-20 år og det kan være fornuftig at man organiserer seg i forbindelse med kjøring slik at alle foreldre ikke må vente til ungdommen er ferdig. Det legges også vekt på å finne en relativ sentral plassering slik at dette ikke skal være til for stort bry.

Det er viktig å legge til at treningene er åpne for alle og alle oppfordres på det sterkeste til å stille, men det er viktig å bemerke seg at 13-20-åringene til tider vil bli skilt ut slik at det blir et ekstra fokus på dem. 

Hver av de aldersspesifikke treningene vil ha en påmeldingsfrist onsdagen tidligere i uken slik at arrangøren vet at det vil være nok deltakere til å gjennomføre aktiviteten etter treningen. Her settes en nedre grense på 6 personer, ellers blir aktiviteten avlyst. Mer info om de enkelte treningene kommer etter hvert i den lokale terminlista.

Det er fortsatt to lørdager i perioden hvor det ikke har blitt planlagt en lørdagstrening. Hvis noen av klubbene ser det mulig at de arrangerer en økt her, så er det veldig ønskelig. Datoene det gjelder er 21. og 28.januar. Ta i så fall kontakt med Ørjan Rykkje.

Videre håpes det at dette vil være med på å styrke det sosiale miljøet, samt gi et godt treningsutbytte for løperne. Da gjenstår det bare å ønske arrangørene og løperne lykke til med lørdagstreningene og vintertreningen generelt.

(artikkelen er skrevet av kretsleder Ørjan Rykkje)




Bad, pizza og pokalkamppremiering i Loddefjord i kveld

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 15. Nov 2016

pokalenitryggehender.jpgpokaler2016.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Bergensregionen arrangerte "rekruttenes aften" i Loddefjord i kveld, med bad, pizza og pokalkamppremieutdeling.

Rekruttene koste seg både i bassenger og sklier og rundt pizzafatene, og til slutt avrundet regionkontakt Harald Valen (bildet over) det hele med utdeling av premier for både topplasseringer og ivrig deltakelse.

Klubber som evt. mener at noen er oversett på premielisten, må kontakte regionkontakten.

Fana IL tok med seg den gjeveste pokalen for andre året på rad:
pokalenitryggehender.jpg

Kveldens utdelte premier ser slik ut, til høyre er den gjeveste pokalen, til venstre for den er deltakerpremien, og de 3 lengst til venstre er for de 3 første plassene sammenlagt i klassene H11-13, D11-13, H12-14, D12-16 og H15-16:
pokaler2016.jpg

Les mer om årets pokalkamp i Bergensregionen her.




Snarveger nå også tilgjengelige for alle med smal skjerm

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 6. Nov 2016

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

De snarvegene fra HOK-sida som lenge har vært tilgjengelige for alle med bred visningsskjerm, er nå også gjort tilgjengelige for alle med smal visningsskjerm.

På brede visningsskjermer framstår HOK-sida som på bildet øverst i artikkelen, med 2 kolonner med nyheter, og til høyre en kolonne/marg med "faste" lenker/snarveger, der den kanskje viktigste og mest nyttige av disse er snarvegen til terminlista for Hordaland, et skreddersydd uttrekk fra Eventor der du får fram også treningsløp, HBIK-løp og Brakebeinerløp.

På smale visningsskjermer har til nå kun "nyhetsdelen" vært tilgjengelig, men dette er det nå fikset på. På smal visningsskjerm finner du nå de "faste" lenkene/snarvegene under de siste nyhetssakene, du blar/skroller deg altså nedover til du finner disse lenkene/snarvegene, med den gule/orange knappen med snarvegen til terminlista for Hordaland som den øverste.

Vi håper at denne forbedringen fører til at det blir lettere for flere å finne alle de gode tilbudene som finnes i den lokale terminlista, enten dette er ordinære løp, fellestreninger eller annet. Hvis du bruker en "ikke skreddersydd" inngang til terminlista i Eventor (herunder lenka fra NOF-sida), får du ikke med deg treningsløp direkte, da må du søke opp disse treningsløpene "manuelt". 

Hvis du får opp feil løpsutvalg i Eventor, i forhold til det løpsutvalget du ønsker å få eller trodde at den lenka/snarvegen du har brukt skulle ha gitt deg, vil det normalt fungere å stenge nettleseren, for så å starte operasjonen på nytt. Da skal "samarbeidet" mellom nettleseren og Eventor "ha glemt" den informasjonen som førte til at du fikk opp "feil" utvalg av løpsarrangementer.

Når du har lest dette og vil tilbake til HOK-sida, trykker du på "HJEM" i "menyraden" under det røde toppbeltet. Hvis visningsskjermen din er så smal at du ikke har noen slik "menyrad", trykker du på den grønne "Meny"-knappen, og deretter på "HJEM".

Hvis noen nettlesere/skjermer fungerer annerledes enn beskrevet over, vil webredaktøren svært gjerne ha en beskrivelse med noen skjermdumper. 




Lydhør forsamling i Vikinghallen i kveld

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 4. Nov 2016

EgilJohansen3.jpgEgilJohansen4.jpgEgilJohansen.Jpeg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Nesten 20 ungdommer og en håndfull som er kommet et stykke inn i senioralderen fulgte interessert med da legenden Egil Johansen foredro om trening og treningsplanlegging i Vikinghallen i kveld.

Foredraget var del av den pågående CampNorway-samlingen, som startet med nattøkt på Fløien før foredraget, og som fortsetter med ulike aktiviteter både lørdag og søndag.

Les mer om samlingen, bl.a. med lenke til kart for lørdagens sprinttest, her.

NOF-Ivars reportasje fra kveldens foredrag leser du her.

Oversikt over HOKs NM- og HL-vinnere gjennom tidene finner du her. Egil fortalte i kveld selv fra sin 3.plass fra hovedløpet ved Lysekloster i Os i 1970, og vi ser at begge de 2 HOK-løperene som plasserte seg på plassene like bak Egil på dette hovedløpet senere tok NM-titler som junior.
Selv tok Egil 3 VM-gull i årene 1976-1978 (2 individuelle og 1 stafett), og på stafettlaget som tok VM-gull i 1978 løp Egil bl.a. sammen med en Fanagutt som tok 2.plassen foran Egil på hovedløpet i 1970. 

Egil og Eskil fra NOF:
EgilJohansen3.jpg

Ordveksling pågår:
EgilJohansen4.jpg

Anbefalt lesestoff:
EgilJohansen.Jpeg
 




Brødrepar med 621 tur-O-poster i Hordaland i år!

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 3. Nov 2016

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

I ulike arrangørklubber pågår nå avslutning av og opptelling etter årets tur-O-sesong.

12 HOK-klubber, samt Sveio OL, har registrert sine turorienteringsarrangementer i Hordaland på portalen turorientering.no i år. Den av våre arrangørklubber som så langt har registrert flest postbesøk, er Stord Orientering (9543 klipp fordelt på 219 deltakere). Flest registrerte deltakere av arrangørklubbene i HOK har Fana IL (361 deltakere med totalt 7152 klipp). På Norgeslista er da Stord Orientering nr.15 i antall klipp, mens Fana IL er nr.5 i antall deltakere. På tredjeplass av arrangørklubbene i HOK er relativt nystartede Os OK (89 deltakere med totalt 4121 klipp).

Brødreparet Emil og Sander Aarflot (bildet øverst i artikkelen, foto: Anne K. Daltveit) har imponerende nok registrert besøk på ikke mindre enn 621 turorienteringsposter i Hordaland i år. Her finner du hele Hordalandslisten, 25 turorienterere har registrert seg på minst 100 tur-O-poster i Hordaland i år. 

Brødreparet Emil og Sander debuterte som turorienterere i sommerferien i år, og ble virkelig bitt av basillen. Emils far forteller: «De første turene var såpass artige at vi ble bitt av basillen og kjøpte alle andre o-pakker vi kom over. En nydelig høst gjorde at vi fikk mange turer i områder vi normalt ikke ferdes.».

Emil, Sander og mange andre blir sikkert å se på postjakt ulike steder i Hordaland også neste år, og da forhåpentligvis med følge av enda flere enn de som har vært med i år. Turorientering har stort potensiale både som friluftsaktivitet og som rekrutteringsarena, og fenger som vi ser av årets lister og rapporter interesse både blant gamle travere og nye interesserte. 




- Det hadde ikke vært mulig uten alle de positive personene i klubben

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 23. Okt 2016

Skrevet av undefined

Skrevet av Ivar Haugen

NM-sprint er kåret til Årets arrangement 2016.

Lene Rykkje, Niklas Profors og Mette Rogne med beviset på at NM-sprint er Årets arrangement i 2016.

 

Under Norges Orienteringsforbunds arrangørseminar på Gardermoen søndag 23. oktober ble Varegg Fleridrett og Samnanger IL tildelt prisen for Årets arrangement 2016.

- Det er stort og veldig hyggelig, sa leder i hovedkomiteen Mette Rogne med godt tak i det synlige beviset.

- Kart og løyper var selvfølgelig det viktigste, men jeg synes det meste fungerte veldig bra, la hun til.

For det var et meget godt utført NM-sprint noen fine dager i mai i sentrum av Bergen.

Mesterskapet med individuelt på Nygårdshøyden og stafetten på Nordnes, hadde tette konkurranser på gode kart i krevende løyper og når en også fikk strålende vær som prikken under utropstegnet ble det en særdeles vellykket helg i Bergen.

- Da vi skulle forberede innlegget til arrangørseminaret i dag gikk jeg og Lene Rykkje (løpsleder) gjennom hva som hadde vært bra og hva som ikke hadde fungert. Men vi fant faktisk ingenting som ikke hadde fungert, smilte Rogne og la til at et slikt ubeskjedent utsagn burde kommet fra en bergenser.

Både Rogne, Rykkje og løypelegger Niklas Profors er innflyttere, men de har hatt sentrale roller i samarbeidet hvor Varegg sammen med Samnanger IL fra kraftkommunen litt inn i landet har vist arrangørstyrke.  

- For min del var målet i forkant at det skulle bli tidenes sprintarrangement – og dette er et godt bevis på at vi har lykkes, sa løypelegger Niklas Profors fornøyd.

Han la samtidig til at det ikke var i hans ambisiøse mål å vinne denne prisen. Men når de gikk helt til topps er det takket være hardt arbeid og godt samarbeid.

- Det hadde ikke vært mulig uten alle de positive personene i Varegg Fleridrett og Samnanger IL, sa Lene Rykkje.

Rykkje var løpsleder under NM-sprint og leder i Varegg Fleridrett.

For henne, Varegg Fleridrett og Samnanger IL venter nå NM-ultralang i Samnanger og sprint med innlagt Sport8-norgescup i august 2017 som neste store arrangøroppgave.

På veien dit kan det være motiverende å tenke på et vellykket arrangement under NM-sprint i 2016.




48 fra HOK i Blodslitet

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 22. Okt 2016

lukkaauge.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

48 løpere fra HOK sto på startstreken i årets utgave av Blodslitet, som ble arrangert på Kråkerøy i Fredrikstad i dag.

Blodslitet var i år også NM ultralang distanse, og 8 av våre 48 stilte i NM-klasser. I NM-klassene kom våre 3 beste plasseringer i D17-18, med Tonje Aasheim Nymark (Askøy) på 14.plass, Julie Roll Tørnqvist (Fana) på 24.plass og Kårhild Husby Nordstad (Varegg) på 31.plass. Rune Nygaard (Gular) ble nr.36 i H21- og Knut Kyrkjebø (Viking) ble nr.53 i H17-18. Våre 3 øvrige NM-løpere brøt i det sure været.

Også i klassene utenom NM var det en Askøyløper som ble beste Hordalending. Jan A. Solli var ikke snauere enn at han vant H65-, over minuttet foran en tidligere Viking og verdensmester.

I H15-16 var Kristian Rykkje (Varegg) og Magnus Gjerstad (Osterøy) begge med i tetfeltet, men måtte gi tapt for Sander Arntzen fra Asker (bildet øverst i artikkelen). I spurten ble det 5.plass til Kristian og 6.plass til Magnus.

Også i H13-14 hadde vi flere gutter som var med langt framme, og som etter hvert endte opp i et felt som kjempet om 4.plassen. I spurten her ble Erik Nymo Bohne (Varegg) nr.7, Birk Bell Lysaker (Fana) nr.10 og Andreas Dale (BT) nr.11:
lukkaauge.jpg

Blant veteranene plasserte disse seg i topp 10 i sine respektive klasser:
Jan A. Solli (Askøy) nr.1 i H65-
Mariann Schei (Viking) nr.4 i D40-
Per A. Aadland (Samnanger) nr.4 i H45-
Ingjerd Sognnæs (BT) nr.4 i D65-
Ronny Rykkje (Varegg) nr.6 i H45-
Rannveig Solli (Askøy) nr.8 i D60-
Per Vold (Fana) nr.9 i H70-
Lise Christensen (Viking) nr.10 i D50-

Alle HOK-resultatene for klassene utenom NM finner du her.




Helgesamlinger i november

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 21. Okt 2016

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

I november er det helgesamlinger både i Bergen og i Meland, og vi håper på stor deltakelse fra kretsens løpere på begge disse samlingene.

Kretssamling i Meland 19.-20.november er for aldersgruppen 13-16, og vi håper å fange opp alle som deltok på årets HL/OLL i Drammen, samt alle som er aktuelle for neste års HL/OLL på Beitostølen.
Innbydelse og lenke til påmelding (frist 13.november) finner du her.

Helga 4.-6.november arrangerer Norges Orienteringsforbund CampNorway-samling i Bergen. Samlinga er spesielt for juniorløpere, men også åpen for deltakelse for 15-16 og interesserte seniorløpere. Mer info om samlinga finner du her. Lenke til påmelding (frist 31.oktober) finner du her.

Vi ønsker vel møtt til samlinger både i Bergen og i Meland!

Kretssamlinga i Meland 19.-20.november arrangeres f.ø. parallelt med NOFs kompetansehelg på Gardermoen. Til denne siste helga er påmeldingsfristen forlenget til 3.november. Mer info og lenke til påmelding her. Kretsen yter økonomisk stønad iht beskrivelsen her.
 




Lagledermøte 2016 Bergensregionen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 14. Okt 2016

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Årets lagledermøte i Bergensregionen arrangeres mandag 21.november på Idrettens Hus (Brann stadion) i Bergen.

Innkalling er sendt til lagene. Dersom du er lagleder i Bergensregionen, og ikke har fått innkallinga, må du snarest ta kontakt med regionkontakt Harald Valen.

På sakslista står:
1. Terminliste pokalløp, sprintcup og nattcup
2. Gjennomgang av regelverk for Pokalkampen, Sprintcupen og Nattcupen (eksisterende regelverk finnes her)
3. Lørdagstreninger
4. Eventuelt


Hvis du ikke er lagleder, men har synspunkt til en eller flere av sakene, diskuterer du disse nettopp med ledelsen i din klubb, som så kan ta med seg disse synspunktene, eller kanskje også deg, på møtet.




Carl kommer 27.oktober - kommer du?

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 2. Okt 2016

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

NOFs rekrutteringsturné 2016 er i gang, og kommer til Bergen torsdag 27.oktober.

Vi håper på stort oppmøte, og ber herunder de av Bergensklubbene som har torsdag som fast treningsdag, om å avlyse klubbenes egne treninger denne torsdagen, slik at vi alle kan samles under NOF- og HOK-paraplyen.
Programmet for den aktuelle torsdagskvelden finner du her.

Vi ber om påmelding innen tirsdag 25.oktober. Påmelding skjer her.

Kretsen gir reisestønad til de som kommer fra klubber som ikke hører til i Bergensregionen.