Trener-1-kurs i Bergen 2023/2024

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 7. Okt 2023

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Det er tid for nytt lokalt trener-1-kurs i Bergen, med oppstart i november, og del 2 i januar.

Til motsetning fra tilsvarende kurs i 2020 (artikkelbildet), legges det ikke opp til avstandsrestriksjoner denne gangen :-)

Kurset går over 2 helger, en i november 2023, og en i januar 2024. Kurset arrangeres i og ved Vikinghallen i Bergen sentrum. Du må være født i 2008 eller tidligere, og interessert i å lære mer om trening og trenerrollen for barn og unge.
Kurset tar sikte på å gi opplæring i hvordan du på en god måte opptrer som trener for barn og unge og hvordan best mulig tilrettelegge treningsøkter med hovedvekt på alder 8-14 år. Kurset har stort fokus på praksis, med opplæring i ulike og varierte øvelser og leker for orientering.
Les mer og meld deg på snarest og senest innen 2. november her.

Klubbene i HOK får støtte fra HOK med kr. 800,- pr. kurshelg pr. deltaker.

Om du allerede er trener-1, men ønsker å fortsette til neste trinn på trenerstigen, kan du lese mer om mulighetene her, og merk at påmeldingsfristen til første mulighet er bare få dager unna!




Inspirasjonskveld for alle kretsens klubber

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 27. Sep 2023

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Orienteringskretsen inviterer, i samarbeid med orienteringsforbundet, til inspirasjonskveld for alle kretsens klubber.

Les hele innbydelsen her.

Påmelding skjer via aktivitetskalenderen i Eventor, direktelenke til påmelding her.

Sjekk (under "Mine sider", "Personlige innstillinger" og "Kontaktopplysninger") at du er registrert med korrekt e-postadresse i Eventor! Det er til denne e-postadressen supplerende informasjon vil bli sendt!

 




Vestlandsmeisterskap i Jølster

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 4. Sep 2023

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Vestlandsmeisterskapen 2023 blei arrangert av Førde IL i Jølster i Sunnfjord 26. - 27. august, med langdistanse laurdag og mellomdistanse søndag. 

I overkant av 150 løparar stilte til start, 3 stk. frå Haugesund IL Orientering i Rogaland, ca. 90 stk. frå Hordaland, og resten frå arrangørkrinsen Sogn og Fjordane.

Alle resultat frå laurdagens langdistanse finn du her (, og klikkar du vidare på "Arrangementsinformasjon", finn du ytterlegare informasjon frå/om arrangementet).

Alle resultat frå søndagens mellomdistanse finn du her.

Desse vann sine meisterskapsklasser både laurdag og søndag:
D21-: Charlotte Watson, Varegg Fleridrett
H21-: Slava Mukhidinov, Varegg Fleridrett
D19-20: Anja Hole, Førde IL
H19-20: Andreas Severin Brattebø, Os OK
D17-18: Tonje Rykkje, Varegg Fleridrett
D15-16: Tiril Hausberg Kåstad, Fana IL
D13-14: Kari S. Markussen, Varegg Fleridrett
H13-14: Filip Sveen, Haugesund IL
D50-: Randi Hole, Bergens TF
H50-: Per Arne Aadland, Samnanger IL
D70-: Bjørg Kocbach, Bergens TF
H70-: Torodd Os, Førde IL
D80-: Brita Eilertsen Grønli, Førde IL

På biletet øvst i artikkelen finn du medaljetrioen frå H15-16. Kristoffer frå Fana IL tok sølv begge dagar, medan Sverre og Håvard frå Varegg Fleridrett fekk kvar sin gullmedalje og kvar sin bronsemedalje. 




Ledig stilling som aktivitetsleder i kretsen

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 24. Aug 2023

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Hordaland Orienteringskrets søker etter en aktivitetsleder i 20% stilling.

Ønsker du å bidra til et trivselsmiljø for ungdom i Hordaland?

Det er 31 orienteringsklubber i Hordaland, og kretsen sin rolle er å blant annet legge til rette for aktivitet og særlig aktivitet på tvers av klubber.

De fleste orienteringsklubbene i kretsen har begrenset med rekruttering og aktivitet for ungdommer, og det er derfor viktig å ha fellesaktivitet for denne gruppen organisert av kretsen slik at det kan videreutvikles et trenings- og trivselsmiljø for alle.

Aktivitetsleder vil ha ansvar for å ta initiativ og organisere aktivitet for ungdom på tvers av klubbene.
 
Dette vil kunne være å informere og koordinere Hordaland Orienteringskrets sin aktivitetsplan i kretsen, bidra i planlegging og etterarbeid rundt aktiviteter i kretsregi for ungdom og utforme søknader om støtte til aktiviteter samt rapportere på tildelt støtte.
 
Eksempler på aktiviteter aktivitetsleder vil få ansvar for er enkelttreninger i Bergensområdet og diverse treningsleirer.

Vår nåværende aktivitetsleder slutter på grunn av studier i Trondheim, men vil kunne bidra med opplæring og en god introduksjon for ny aktivitetsleder.

Vi søker en person som har drevet med, har kunnskap om og er interessert i orientering. Fortrinnsvis bør den rette kandidaten kunne planlegge og legge til rette for orienteringstrening i både skog og by.
 
Den rette kandidaten er positiv, løsningsorientert og tar initiativ til aktiviteter.

Arbeidstid er fleksibel basert på aktivitet, men må i stor grad utføres på kveld og i helger.

Utgangspunktet er en stillingsbrøk på 20%.

Lønn etter avtale.

For ytterligere informasjon eller søknad, ta kontakt med leder av aktivitetskomitéen i Hordaland Orienteringskrets Trygve Dahle (mob: 915 37 533 eller trygda12345@gmail.com).
Du kan også kontakte nåværende aktivitetsleder Ingeborg Eikeland (mob: 411 33 623)

Søknadsfrist er 10. september 2023 og send søknad til trygda12345@gmail.com

 




Toppløp av Ingeborg i JWOC

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 5. Jul 2023

358065262_788685176198651_3587049636117481885_n.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Uten suksess i sprintløpene som innledet årets JWOC (junior-VM) i Romania, slo Ingeborg Rygg Eikeland fra Bergens TF kraftig tilbake i dag, med et kjempeløp og 5.plass på mellomdistansen! Vi gratulerer!

Dette er også en klar beskjed om at Ingeborg ikke bare er sprintløper, hun er blant de beste også ved individuell start i skog, og ikke minst var dette en solid opptur etter at Ingeborg var først over mål i gårsdagens sprintstafett, for så noen sekunder senere å bli møtt med meldingen om at hun hadde oversett en post, og dermed løpt seg forbi det som ville ha blitt enten gull eller sølv.

I morgen venter en fortjent hviledag, før junior-VM avsluttes med langdistanse fredag og stafett lørdag, med nye sjanser for både Ingeborg og de andre juniorene.

Alt om årets junior-VM finner du her, og under finner du dagens Ingeborgspor.

358065262_788685176198651_3587049636117481885_n.jpg




15 sekunder fra 2 gull i årets første NM

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 29. Apr 2023

NMnatt1920sluttspor2023.png

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

2 av 3 HOK-løpere var med i gullstriden helt til mål i gårskveldens NM natt. Litt av en start på NM-sesongen!

I D19-20 så det lenge ut til å bli en duell mellom vår Ingeborg Rygg Eikeland (Bergens TF) og Elisa Götsch Iversen fra Tromsø, men da begge bommet på 15., ble tetduoen til en tettrio, som presset hverandre til nye bommer på både nest siste og siste. Hadde ikke Larvikjenta som lå alene på 4. plass også bommet, kunne hun faktisk ha stukket av med gullet. Mathea Gløersen fra Tønsberg var kjappest til å ta seg inn etter bommen på siste, og kunne spurte i mål til gull, 2 sekunder foran vår Ingeborg, som igjen var sekundet foran Elisa. Grattis til Ingeborg med ny NM-medalje i en samling som etter hvert er begynt å bli stor! Klasseresultater her, og så ser du sporene til de 4 første på de 4 siste under, med Ingeborg i mørk blått, og gullvinneren i burgunder:

NMnatt1920sluttspor2023.png


Også i H17-18 var det beinhard kamp helt til målstreken, med Oskar Heksem (Fana IL) som en av aktørene i tetfeltet, som etter hvert ble redusert til en gruppe på 6 løpere. Oskar kom inn til 6. plass, bare 13 sekunder fra gull! Klasseresultater her, og så er nok Oskar revansjesugen til videre satsing som junior, etter å ha hengt så godt med i sitt aller første individuelle junior-NM. Å løpe i tetfelt i NM junior var likevel ikke nytt for Oskar, han var også med helt framme i tetfeltet på første etappe i NM junior stafett i fjor.

Vår tredje løper på gårskveldens NM natt var Elis Angeli (Fana IL), som ble nr. 13 i D17-18, og med det plasserte alle våre 3 løpere seg i øverste halvdel av resultatlisten i sine respektive klasser. 

For juniorene fortsetter sesongen med Norgescupløp både i dag og i morgen, og så gleder vi oss til resten av sesongen. Gratulerer til alle våre 3 med strålende innsats i går kveld!

 




Tidsrabatt for kollektivreisende

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 1. Apr 2023

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Det har vist seg utfordrende å få god bruk av kollektivtrafikk til og fra orienteringsløp, og for å øke andelen kollektivreisende, og gjennom det å redusere orienteringsidrettens miljøavtrykk, blir det i årets pokalkamp i Bergensregionen innført tidsrabatt for kollektivreisende, på vilkår som framkommer under.

For ordens skyld vil kretsen presisere at spørsmålet er forelagt både NOFs administrasjon og NOFs regelutvalg, der leder Linda Verde uttrykker noen betenkeligheter, men at løsningen kan aksepteres som et prøveprosjekt med unntak fra generelt regelverk i 2023, fordi pokalkampen er en løpsserie som ikke primært har fokus på enkeltresultater. NOFs generalsekretær Øystein Hildeskor sier at NOF ønsker å delta i evalueringen når sesongen er slutt. Om løsningen viser seg vellykket, vil det bli tatt opp på kretsledermøtet til høsten om løsningen skal tas inn i NOFs regelverk fra og med 2024-sesongen, og anbefales i også andre løpsserier der fokus er deltakelse, utvikling og sosialt samvær. 

For ikke å belaste arrangørene med manuelt ekstraarbeid, vil den tekniske prosedyren i forsøksåret 2023 være slik:
1. Når kollektivreisende løper kommer til arena, holdes QR-koden (den samme som du viser ved vanlig billettkontroll) opp foran en QR-kodeleser som er montert ved inngangen til arena.
2. Når QR-koden er avlest, legges brikken til løperen som skal ha tidsrabatt på en brikkeleser som er montert samme sted.


Når begge punktene i kursiv over er vellykket utført, går informasjon om hvilken brikke som skal ha tidsrabatt i vedkommende løp automatisk videre til tidtakersystemet. Merk at du ikke får rabatt på tiden på strekktidlappen, men i resultatlisten i Eventor får løperen med vedkommende brikke en tidsrabatt på 45 sekunder. Dette kan kanskje utgjøre differansen mellom 4. plass og klasseseier?

Det gis kun tidsrabatt for en brikke pr. billett pr. løp, billetten må være kjøpt i appen Skyss Billett, og billetten må fortsatt være gyldig på registreringstidspunktet. Ordningen gjelder både for enkeltbillett og periodebillett gyldig i sone A.

Registreringsstedet, der du avleser QR-kode, og registrerer brikke, vil være markert med Skyss-symbol ved inngang til arena, og første gang løsningen testes, blir på pokalkampløpet på Kokstad 25. april, like ved bybanens hovedgarasje 😊 

Kretsen jobber parallelt med nyordningen med å få til en sponsoravtale med Skyss, der et forslag fra kretsstyret er at pokalkampen fra og med 2024 døpes om til Skysskampen, og at løpere fra vinnerklubben får 25% tilleggsrabatt på alle lokale kollektivreiser i en 12-månedersperiode etter seieren. Mer info om arbeidet med denne avtalen, vil bli gitt på neste lagledermøte i Bergensregionen.




 




Heder til "Hamla"

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 8. Mar 2023

IMG_4918-liten.JPGIMG_4930-liten.JPG

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

På kveldens orienteringskretsting ble kretsens hederstegn utdelt til Arild Røen fra Samnanger IL. Vi gratulerer så mye med meget velfortjent tildeling!

På bildet over har Arild, også kjent som "Hamla", fått hederstegnet overlevert fra kretsleder Elin Sjødin Drange. Arild har som kjent et tradisjonsrikt løp oppkalt etter seg, og selv om Arild nå snart går over i pensjonistenes rekker, lever Hamla Grand Prix videre, i år terminfestet til 17. juni.

Vi gratulerer, og ønsker vår bauta i Samnanger hjertelig til lykke med videre arbeid for orienteringsidretten. Neste år fyller han 66, og da gjør han som han vil, og arrangerer Fjord-O :-)

"Juryens" utfyllende begrunnelse finner du her, og oversikt over alle som har fått slikt hederstegn finner du her

IMG_4918-liten.JPG

Jan Haugland var kveldens dirigent, og loset forsamlingen, med totalt 20 frammøte, stødig gjennom saklisten, der det i de fleste saker var solid støtte til forslagene fra kretsstyret. Protokoll og mer info fra tinget kommer snart.

IMG_4930-liten.JPG




Velkommen til HOK-ting 2023

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 28. Feb 2023

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Kretsleder Elin Sjødin Drange inviterer til ordinært ting for Hordaland Orienteringskrets, 8. mars 2023 i Bergen.

Innkalling og sakliste, med tilhørende saksdokumenter, finnes her: http://orientering.no/kretser/hordaland/kretsen/tingdokumenter/.

Samme sted finnes protokoller og saksdokumenter fra tidligere ting.

Om du innen innmeldingsfristen har meldt inn saker som mangler på saklisten, ta snarest kontakt med kretsleder Elin Sjødin Drange.

Om det er lenker i saklisten som mangler, eller som peker til feil sted, ta snarest kontakt med nettredaktør Torgeir Strand.

Kontaktinformasjon finnes her: http://orientering.no/kretser/hordaland/kretsen/kretsstyret/.

Vel møtt ønskes til alle tingrepresentanter! Merk at det ikke deles ut sakspapirer på tinget, og dess bedre representantene har satt seg inn i saksdokumentene på forhånd, dess bedre og mer effektivt blir tinget!