15 sekunder fra 2 gull i årets første NM

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 29. Apr 2023

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

2 av 3 HOK-løpere var med i gullstriden helt til mål i gårskveldens NM natt. Litt av en start på NM-sesongen!

I D19-20 så det lenge ut til å bli en duell mellom vår Ingeborg Rygg Eikeland (Bergens TF) og Elisa Götsch Iversen fra Tromsø, men da begge bommet på 15., ble tetduoen til en tettrio, som presset hverandre til nye bommer på både nest siste og siste. Hadde ikke Larvikjenta som lå alene på 4. plass også bommet, kunne hun faktisk ha stukket av med gullet. Mathea Gløersen fra Tønsberg var kjappest til å ta seg inn etter bommen på siste, og kunne spurte i mål til gull, 2 sekunder foran vår Ingeborg, som igjen var sekundet foran Elisa. Grattis til Ingeborg med ny NM-medalje i en samling som etter hvert er begynt å bli stor! Klasseresultater her, og så ser du sporene til de 4 første på de 4 siste under, med Ingeborg i mørk blått, og gullvinneren i burgunder:

Også i H17-18 var det beinhard kamp helt til målstreken, med Oskar Heksem (Fana IL) som en av aktørene i tetfeltet, som etter hvert ble redusert til en gruppe på 6 løpere. Oskar kom inn til 6. plass, bare 13 sekunder fra gull! Klasseresultater her, og så er nok Oskar revansjesugen til videre satsing som junior, etter å ha hengt så godt med i sitt aller første individuelle junior-NM. Å løpe i tetfelt i NM junior var likevel ikke nytt for Oskar, han var også med helt framme i tetfeltet på første etappe i NM junior stafett i fjor.

Vår tredje løper på gårskveldens NM natt var Elis Angeli (Fana IL), som ble nr. 13 i D17-18, og med det plasserte alle våre 3 løpere seg i øverste halvdel av resultatlisten i sine respektive klasser.

For juniorene fortsetter sesongen med Norgescupløp både i dag og i morgen, og så gleder vi oss til resten av sesongen. Gratulerer til alle våre 3 med strålende innsats i går kveld!