Kompis 2 år på rad, og i år også med særskilt utmerkelse til arrangør Hamla

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 13. Jun 2022

Kompis22jente.jpgKompis22arrangor.jpgKompis22harfin.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Etter unntaksåret 2020, er Samnanger IL nå tilbake i rute, med velarrangert Kompisstafett 2 år på rad. Et virkelig årlig høydepunkt på den lokale terminlisten!

På årets sisteetappe ble det knallhard kamp mellom Oskar Heksem, som løp sisteetappe for Fana IL, og Oskar Røen, som løp sisteetappe for et ekte kompislag fra Samnanger. Alle på dette kompislaget var født i 1993, og de fleste hadde langt mer løpserfaring enn orienteringserfaring. Yngste-Oskar fra Fana IL holdt så vidt unna for Samnanger-Oskar.

2 av løperene på årets vinnerlag var f.ø. også med på fjorårets vinnerlag fra Fana IL. På årets vinnerlag fra Fana IL (artikkelbildet; foto: Erik Vikane) løp Andrine Dale-Erichsen (8) (med pokalen foran på bildet), og (bak fra venstre) Bjørn Hølleland (59), Brage Bell Lysaker (18), Oskar Heksem (15) og Emil Heksem (12).

I årets lagoppstillingskabal fra Fana IL inngikk f.ø. også et rent jentelag, som løp inn til en flott 8. plass:
Kompis22jente.jpg
Jentelaget fra Fana IL; fra venstre Luna Brevik (9), Judit M. Møller (16), Ingrid Brattbakk (14), Kristine B. Vikane (19) og Tiril H. Kåstad (14) (foto: Rannveig Nordhagen).

Den største utmerkelsen som ble delt ut på Totræna i går, gikk likevel til arrangør Arild Røen, som ble utnevnt som æresmedlem i Samnanger IL, for sin innsats for idrettslaget i mange år. Også i år satt Arild, eller Hamla som mange kjenner han som, med speakermikrofonen under Kompisstafetten (foto: Per Arne Aadland):
Kompis22arrangor.jpg
Her er Samnanger ILs begrunnelse for tildelingen av æresmedlemskap:
""Denne personen starta si administrative karriere i Idrettslaget med å ta leiarvervet i gruppa alt som 15 åring, og etter å ha flytta tilbake til bygda etter studiar og arbeid andre stader i landet har personen også vore gruppeleiar i ein tiårperiode fram til 2017.
I tillegg til administrativ innsats har også denne personen vore ein av laget sine fremste utøvarar i sin idrett med ei rekke medaljar frå både krets- og distriktsmeisterskap. Mange av desse for Samnanger IL men også ein del for andre klubbar han har representert rundt i landet. Han har delteke i fleire NM med ein 14. plass som beste individuelle plassering og 11. plass i stafett. Han har også hevda seg godt på andre arenaer enn si primære idrettsgrein.
Når Samnanger IL har hatt større arrangement har han vore sjølvskriven løpsleiar, og har mellom anna hatt hovudansvaret for NM-stafett i 1995 og NM Ultralang i 2017 i tillegg til fleire store nasjonale løp som NordVest-galoppen og Fjord-o med hundrevis av deltakarar.
På 70-talet var han ein av krumtappane som fekk i gang o-gruppa, og han deltok med synfaring av kart og arrangement av løp. Det var også i dette tiåret han drog i gong «Hamla Grand Prix» som har vore eit årvisst løp i nesten 50 år.
Eit velfortent æresmedlemskap i Samnanger IL vert difor tidelt Arild «Hamla» Røen.".

Fra kretsen takker vi for mange år med gode løpsarrangementer, og kan for egen regning føye til at Arild på sin resultat-CV også har en 6. plass fra 10-mila.

Vi gratulerer med æresmedlemskapet, og ser allerede nå fram til kommende år med både Hamla Grand Prix og Kompisstafetten :-)

Komplette resultater fra Kompisstafetten 2022 finner du her, og resultatene fra Hamla Grand Prix dagen før finner du her.

En del av kretsens ungdommer var samlet på Kvamskogen før og mellom løpene, og en av aktivitetene før lørdagens løp var å sørge for at alle stilte hårfine på start (foto: Regine Kåstad):
Kompis22harfin.jpg

Vårsesongen går nå mot slutten, med siste løp før sommeren i morgen både på Stord og i Bergen. I samband med løpet i Bergen arrangeres også sommeravslutning for de av kretsens 13-16-ungdommer som har anledning til å delta. Veiledende påmelding til denne avslutningssamlingen her.