Unik samarbeidsavtale mellom Stolpejakten og Turorientering i Hordaland

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 1. Apr 2022

turo22022.jpg

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Samme uken som Stolpejakten har åpnet sesongen for full musikk i Hordaland, kan vi kunngjøre en både unik og gledelig samarbeidsavtale mellom Foreningen Stolpejakten og Hordaland Orienteringskrets.

Mange stolpejegere har som kjent et stort fokus i retning av å samle poeng, og det finnes i Stolpejakten mange forskjellige bonuspoengordninger.

Avtalen som nå er inngått mellom Foreningen Stolpejakten og Hordaland Orienteringskrets, innebærer at de som i år registrerer minst 60 turorienteringsposter i Hordaland, får 12.000 bonuspoeng i årets stolpejakt. I orienteringskretsen føler vi oss sikre på at dette vil gi solid oppsving i salget av turorienteringskart i Hordaland, da det er veldig mange stolpejegere som gjerne vil ha disse bonuspoengene for å rykke oppover på rangeringen i Stolpejakten. Kanskje kan noen flere stolpejegere også gjennom dette falle for turorientering som aktivitet, og finne ut at turorientering er både utviklende og engasjerende, med innhold av verdifulle elementer som Stolpejakten mangler?

Avtalen er ikke gratis for orienteringskretsen, men nyvalgt leder Elin Sjødin Drange i Hordaland Orienteringskrets sier at dette er meget god bruk av kretsens økonomiske midler. Hun vil ikke kunngjøre hvor stor avtalesum det er snakk om, men Foreningen Stolpejakten er meget godt fornøyd med det økonomiske tilskuddet fra orienteringskretsen, og så håper vi i orienteringskretsen at turorienteringsarrangørene i kretsen kan få inntekter fra avtalen, både på kort sikt, i form av salg til stolpejegere som vil ha bonuspoeng, og på lang sikt, i form av stolpejegere som finner ut at turorientering egentlig er morsommere og mer utviklende og engasjerende enn stolpejakt.

Avtalen er foreløpig unik for Hordaland. Vi vet at Foreningen Stolpejakten prøver å få til liknende avtaler med andre orienteringskretser, men som vanlig er det altså Hordaland som går foran og viser veg :-)

Oversikt over årets turorienteringsarrangører finner du her, og i år er det utviklet en ny app med vesentlige forbedringer fra fjorårsversjonen. Vi både håper og tror at 2022 blir et rekordår for turorientering i Hordaland, og da også med tilleggsdrahjelp fra avtalen med Foreningen Stolpejakten.

God tur i skogen, og i andre områder med turorienteringsposter i 2022, ønskes til alle gamle og nye turorienterere i Hordaland, enten dere også er stolpejegere eller ikke!

turo22022.jpg