Norges største

Postet av Hordaland Orienteringskrets den 21. Jun 2020

Skrevet av undefined

Skrevet av Torgeir Strand

Da vi satte opp vår lokale terminliste i fjor høst, hadde absolutt ingen sett for seg at vi 21.juni kunne skryte av at en Hordalandsklubb hadde arrangert årets så langt største norske orienteringsløp, men der er vi altså, etter at IL Gular loset Geilo 2-dagers vel i havn i dag, etter en lørdag i nydelig vær, og en litt fuktigere søndag.

På resultatlista finner vi 485 navn på lørdag, og 434 navn på søndag, det var altså mer enn 900 starter på de 2 nye kartene som er utarbeidet, med Jan R. Lien og Tom E. Eikanger som hovedregissører.

30% av de startende var fra Hordaland Orienteringskrets, og på artikkelbildet (foto: Rannveig Nordhagen) er disse representert gjennom de 2 sprudlende D17-jentene Kristine Bog Vikane (Fana IL) og Ingeborg Rygg Eikeland (Bergens TF). Ingeborg var ikke snauere enn at hun vant D17- første dag, foran både en tidligere verdensmester og flere tidligere norske mestere.

Andre klassevinnere fra HOK på lørdag var:
D13-14: Tonje Rykkje (Varegg Fleridrett)
H50-: Sveinung Rykkje (Varegg Fleridrett)
D70-: Ingjerd Sognnæs (Bergens TF)

Også søndag ble det klasseseier til Bergens TF i D70-, da gjennom Bjørg Kocbach.

Alle resultater fra årets Geilo 2-dagers finner du her.

Kretsen takker til IL Gular og ulike medhjelpere for et strålende initiativ, og en like strålende gjennomføring. Takk også til Buskerud Orienteringskrets for all positivitet, og til alle løpere som etter hvert strømmet på fra både Viken og andre fylker, til et deltakerantall langt over alle opprinnelige prognoser :-)

IL Gular gjør seg virkelig bemerket i det så langt meget spesielle året 2020. Ikke bare har IL Gular nå arrangert årets hittil 2 største norske orienteringsløp, men IL Gular var også den klubben som arrangerte det siste orienteringsløpet før "Koronastoppen" 12.mars, da IL Gular 11.mars arrangerte nattcupfinalen i Bergensregionen.
I mellomtiden har IL Gular også arrangert KM for Hordaland i Nordhordland 16.mai.

Andre HOK-lag hviler heller ikke på arrangørfronten, allerede neste helg er det Odda 2-dagers i Ullensvang, og 19.juli kommer Hamla GP i Samnanger.